ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cotidianul „Libertatea” a dus propaganda în favoarea homosexualității la un alt nivel: în ediția de azi, jurnaliștii conduși de Cătălin Tolontan au realizat un material gigant în care demonizează statul român pe motiv că...respectă propriile legi și nu recunoaște căsătoriile între persoane de același sex înfăptuite în alte țări.

Deși Codul Civil este clar și specifică faptul că singura căsătorie recunoscută de statul român este cea dintre un bărbat și o femeie, materialul propagandistic din Libertatea acuză Ministerul de Externe, prin Consulatul României de la New York pentru că...respectă legea. 

Mai precis, autorii articolului afirmă că statul român îl discriminează pe activistul homosexual Adrian Coman (membru al USR, printre altele), deoarece Consulatul României de la New York a constatat, conform legii românești, că nu recunoaște „căsătoria” pe care acesta a contractat-o cu o altă persoană de același sex.
 

Articolul este manipulatoriu încă din titlu: „Statul român îi refuză lui Adrian Coman dreptul de a vota la prezidențiale, pentru că este căsătorit cu o persoană de același sex! Îndemnat să mintă, el a refuzat”. În realitate, conform Ministerului de Externe, statul român a respins cererea lui Adrian Relu Coman de a-i fi emis un nou pașaport, după ce în cererea acestuia către consulatul României, homosexualul a scris „de bună voie” că este „căsătorit” cu o persoană de același sex.

În realitate, nu este vorba despre a-i refuza dreptul la vot, ci de respectarea legii și a procedurilor statului român și de presiunile făcute, indirect, de către activistul Adrian Relu Coman, de a-i fi recunoscută căsătoria cu o persoană de același sex. Practic, dacă MAE i-ar fi acordat pașaport lui Coman în actualele condiții, ar fi fost o recunoaștere a căsătoriilor între persoane de același sex. De altfel, acest tip de acțiune este tipic lobby-ului homosexualității: pentru că nu pot obține, prin vot sau democratic, legalizarea cerințelor lor, apelează la tertipuri tehnice sau presiuni punctuale pentru a obține ceea ce-și doresc. Așa s-a întâmplat în SUA, unde lobby-ul LGBT a pierdut majoritatea referendumurilor statale pentru recunoașterea căsătoriilor homosexuale, dar s-a impus la nivel ferederal prin decizia Curții Supreme a SUA din 2015

Ceea ce se fac că nu pricep cei de la Libertatea este că în timp ce pentru statul belgian, Coman poate fi căsătorit, același lucru poate să nu fie valabil pentru statul român, conform normelor europene în domeniu. Așa cum, SUA recunoaște Kosovo ca stat independent, statul român nu o face și deci, nu tratează oficialitățile de la Priștina la fel cum o face Washington-ul. 

Articolul este presărat cu afirmații false, conform cărora „Coman a fost îndemnat să mintă”, ceea ce în realitate nu este adevărat: conform legii românești, Coman nu este căsătorit. 

Este o chestiune ce ține de statul de drept, cu care cei de la Libertatea au defilat anii aceștia, ca să respecți legile statului înainte de a cere drepturi de la acesta. Dacă Adrian Coman a ales, benevol, să încalce legile statului român - care nu permit căsătoria între persoane de același sex -, atunci suportă consecințele de rigoare, respectiv faptul că nu i se poate procesa o cerere de acordare a unui pașaport românesc.

Grija invocată de Libertatea pentru „dreptul de vot” al lui Adrian Relu Coman este falsă, deoarece, conform afirmațiilor făcute chiar de activist și de documentele puse la dispoziție chiar de el. Astfel, cererile lui Coman au fost făcute încă din luna FEBRUARIE a acestui an, timp suficient pentru ca Libertatea să publice acest material, dacă chiar ar fi fost la mijloc vreo „suferință” autentică.
 

A făcut-o însă, acum, în prag de alegeri, pentru a putea presa instituțiile statului cu acuzația că „i se interzice dreptul la vot” acestui „cetățean al statului român”.

Articolul este asezonat cu fotografii, ce par scenografiate, în care cei doi bărbați ar trebui să arate publicului câtă afecțiune au între ei și cât de rău este statul român care nu vrea să-și încalce propriile legi pentru a le face pe plac.

Felicităm pe această cale Ministerul de Externe și pe Consulul României la New York, Cătălin Radu Dancu, pentru că au rezistat presiunilor și au respectat legile țării. 
 
Reacțiile publicului românesc la acest articol propagandistic au fost elocvente: deși Libertatea are peste 1 milion de urmăritori pe facebook, până la ora scrierii acestui text, articolul a strâns abia 33 de distribuiri, iar majoritatea covârșitoare a comentatorilor au criticat publicația pentru conținutul promovat.

Cotidianul Libertatea și Cătălin Tolontan au dus o campanie susținută în favoarea legalizării căsătoriilor între persoane ce același sex, cu numeroase articole favorabile acestui subiect și evident, niciunul despre efectele negative și motivele pentru care numeroase țări din lume refuză să facă acest lucru.

De altfel, una dintre jurnalistele cele mai active pe această temă, Alexandra Nistoroiu, este chiar activistă LGBT.