ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Chiar dacă este foarte aproape de faliment, TVR face eforturi mari pentru a transmite Gala Premiilor Marii Loji Naționale din România, un ONG, nu o instituție de prestigiu din țară. A deveni deja un obicei ca TVR să transmită an de an aceste reuniuni.

Evenimentul masonilor se bucură de sprijinul Academiei Române și a mai multor Universități de renume din țară, după cum se spune pe site-ul propriu.
 
Asociația Marea Lojă Națională din România are statutul de organizație non-guvernamentală (ONG) de interes public, titulatură pe care a primit-o în 2004, printr-o decizie a Guvernului condus la acea vreme de Adrian Năstase.  De-asemenea, reamintim că apartenența la acest "ONG" a fost osândită de Biserica Ortodoxă în 1937, decizie reitarată chiar de curând. Membrii lojelor masonice li se refuză slujba de înmormântare, afirma Sf.Sinod al BOR.

ONG-ul a primit cadou din partea statului un teren de 1, 5 milioane de euro, lângă Romexpo, pentru a construi un templu. Marele maestru al Marii Loji Naționale din România este dr. Radu Bălănescu.
 
Gala este prezentată de Alexandra Velniciuc și va cuprinde și momente muzicale susținute de corul și Orchestra și Corul Filarmonicii George Enescu din București și de soliștii: Irina Iordachescu, soprană la Opera Națională București și Cristian Mogoșan, tenor la Opera din Cluj.

În cadrul festivității organizate la Ateneul Român vor fi acordate 7 premii pentru excelența în mai multe domenii.

În acest timp, guvernul României vrea să acorde un ajutor de câteva zeci de milioane de euro de la buget celor de la TVR pentru a mai stinge din datorii.