ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mihai Morar, unul din cei mai cunoscuți oameni din mass-media românească, a scris un mesaj emoționant legat de Ziua Americii, 4 iulie.

Prezentatorul radio a scris că America i-a câștigat respectul, dar nu și iubirea.
 

"UN ALTFEL DE GOD BLESS AMERICA
Dragă America, să trăiești! Azi, de ziua ta, vreau să îți pun că te respect. Dar nu voi putea niciodată să te iubesc.
Te admir, dar mi-e imposibil să te ador. Sunt fascinat de toți cei care își trăiesc visul american. Dar eu, pâna la ultima respirație pe Pământul acesta, voi visa românește. Sunt născut din Dor și Doină, sunt fiu de tricolor, și toate astea nu-mi permit să mă închin la stars and stripes.
Nici măcar nu te urăsc că mi-ai răpit sora. Știu sigur că niciodată nu-i vei fi nici măcar ei Patrie, ci maxim tărâm al făgăduinței. Ești Oportunitate, dar nu Libertate.

La mulți ani, America și statelor tale unite! M-am plimbat prin tine în lung și în lat. Ești fascinantă, dezolantă, încântătoare, decadentă, aspirațională, vicioasă, fată Morgană și femeie de moravuri ușoare. Ești un hotel de 5 stele cu servicii impecabile și angajați zâmbitori, dar pur și simplu nu-mi poți fi cămin. Ești o casă, dar nu acasă.

God Bless You, America! Știu că îți place și te mândrești cu urarea asta. Dar ascult-o cu atenție. Pe silabe. Dum-ne-zeu. Bi-ne-cu-vân-ta-re. A-me-ri-ca

 
Știi de ce? Pentru că din câte văd de aici, de la capătul celălalt al lumii, de nicăieri pentru tine, mi se pare că ești din ce în ce mai departe de Dumnezeu. Din ce în ce mai departe de binecuvântare. Și mi-e teamă că și de data asta Lumea se va lua după tine.
Cel căruia i-ai câștigat respectul, dar nu și inima, 
Mihai Morar"