ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Compania de cablu Akta lansează, începând cu data de 30 martie 2017, canalul Cinemaraton, o televizune dedicată în exclusivitate cinematografiei românești.

Akta va începe emisia acestui post în jurul orei 16.00, iar de la 20.00 va fi difuzat primul film: Declarație de dragoste.

Potrivit unui comunicat pe site-ul companiei, Akta va transmite filme, emisiuni și producții proprii, dar și ”interviuri - medalion cu regizori, actori, critici de film și de teatru; scurte prezentări și contextualizarea programului/filmului care va urma”.

 Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a acordat încă de anul trecut, la solicitarea operatorului Digital Cable Systems, o licență cu difuzare prin cablu televiziunii CineMaraton cu format tematic (film) care va emite la nivel național prin rețeaua proprie, DCS, și prin platforma Akta Telekom.

Consiliul a aprobat în cadrul ședinței de marți, 13 septembrie 2016, solicitarea operatorului de cablu Digital Cable Systems SA (din București) de acordarea a unei licențe cu difuzare prin rețele de comunicații electronice (cablu) cu denumirea CineMaraton, care va avea un format tematic, de film, și va emite din Câmpulung (Argeș).

Noua televiziune va fi retransmisă la nivel național prin compania de telecomunicații Digital Cable Systems (DCS) și prin platforma acesteia, Akta Telecom.

Televiziunea va difuza emisiuni precum "CineInterviu" (interviuri scurte difuzate înaintea filmelor) și "CineRezumat" (material de cinci minute care va rezuma intriga filmului), iar "CineȘtie" va fi o emisiune interactivă prin care vor fi testate cunoștințele cinematografice ale telespectatorilor - potrivit descrierii solicitanților.

CineMaraton va realiza o producție proprie de 30,6%, difuzând 69,4% producții ale altor producători (filme românești).