ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderul pieței locale de anunțuri, OLX.ro, și-a revizuit strategia pusă în practică la finele anului trecut de a taxa toate anunțurile publicate în categoria auto, și le va permite începând de astăzi utilizatorilor să publice câte un anunț gratuit în această categorie la fiecare 30 de zile.

"Începând de astăzi orice român care are o mașină de vânzare poate să publice un anunț gratuit. Practic, începând de astăzi oricine va putea să pună un anunț nou pe lună în categoria autoturisme fără să plătească”, a declarat pentru ZF Cristina Gheorghițoiu, director general al Naspers Classifieds România, compania care administrează platforma OLX.

Decizia de a renunța la politica strictă - orice anunț în categoria auto se plătește - vine în contextul în care OLX a înregistrat o scădere a numărului de anunțuri publicate din momentul introducerii plății obligatorii, iar rivalii de la platforma lajumate.ro - parte a Intact Media Group, care nu percep taxe pentru publicarea mesajelor, au redus treptat decalajul față de OLX iar apoi au trecut pe primul loc și s-au distanțat de OLX după numărul de anunțuri din segmentul auto.