ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pro TV solicită Guvernului ajutor de stat pentru serialul Las Fierbinți, respectiv pentru ediția de Crăciun și sezonul de toamnă al anului viitor, în cuantum total echivalent de peste 1 milion de euro. Cererea pentru bani din buget se adaugă celor depuse de alți solicitanți, precum casele de producție Frame Film și Castel Film, pentru diferite proiecte, informează Profit.ro.

Din 12 octombrie, producătorii de film pot aplica pentru obținerea unor finanțări garantte de stat, pentru producții cinematografice românești și străine realizate în România, în baza unui program guvernamental ce are un buget anual alocat de 50 de milioane de euro, precizează sursa citată. 

Producțiile cinematografice selectate vor beneficia de ajutor de stat între 100.000 de euro și 10 milioane de euro, bani care vor putea acoperi până la 45% din cheluielile eligible pentru producția de filme realizate în România și care promovează Țara, respectiv de până la 35% din totalul cheltuielilor eligibile pentru dezvoltarea proiectelor de film și producție de film în România, precizează sursa citată.
 
Nu este clar cum filmul serial „Las Fierbinți” promovează țara.

Proiectele producătorilor de film vor fi selectate de către o comisie din care fac parte Dan Pița, regizor și scenarist, Adrian Titieni, actor, profesor universitar doctor, președinte onorific UNATC, Kevin Dillon, actor, Sterian Alexandru, doctor în cinematografie, și Stan McCoy, președintele Motion Picture Association of America (MPAA).

ActiveNews relata în 2015, că Guvernele PSD au șters în mai multe rânduri din datoriile PRO TV, iar în 2001/2002, postul din Pache Protopopescu a primit un ajutor de stat de 276 de miliarde de lei „pentru cultură”.