ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Omul zilelor noastre este „asaltat de informații diverse și rapide, dar și de mode și experimente șocante”, și din această cauză devine „devine din ce în ce mai dispersat și superficial, sceptic și suspicios în sufletul său”, a spus PF Daniel, cu ocazia împlinirii a zece ani de la înființarea Centrului de Presă Basilica.

Părintele Patriarh a spus că în contextul actual, este nevoie de reflecție la Persoanele Sfintei Treimi.

„În contextul actual al societății secularizate, caracterizat de individualism și egoism, când se încearcă destabilizarea tradițiilor sănătoase și a valorilor perene, când se cere libertate fără responsabilitate și drepturi fără obligații, este vital să reflectăm la modelul de viață și comuniune al Persoanelor distincte, dar nedespărțite, ale Preasfintei Treimi. Persoanele Preasfintei Treimi Se dăruiesc reciproc și lucrează împreună în armonie desăvârșită, iar slava Lor arată sfințenia și frumusețea iubirii lor eterne”, a spus Întâi stătătorul Bisericii Ortodoxe Române.

PF Daniel spune că Biserica face un efort major de a oferi informații care reflectă „activitatea ei liturgică, pastorală, culturală, social-filantropică și educativă”.

„Un astfel de demers misionar s-a concretizat acum zece ani (2007), odată cu înființarea Centrului de Presă Basilica al Patriarhiei Române, format din cinci componente – Radio Trinitas, Trinitas TV, Publicațiile Lumina, Agenția de Știri Basilica și Biroul de Presă. Centrul de Presă Basilica este asemenea unei mâini cu cinci degete prin care Biserica lucrează pentru o corectă informare a credincioșilor cu privire la viața și activitatea ei astăzi. Prin mijloacele de comunicare radiofonic, audiovizual, tipărit și on-line, Biserica evidențiază cu prioritate lumina din oameni, prezentând chipuri de iubire milostivă și coresponsabilitate, prin care invită indirect pe membrii ei și pe oamenii din afara ei să devină la rândul lor chipuri de lumină și iubire milostivă, adică persoane profund umane.

Astfel, prin mijloacele moderne de comunicare, Biserica devine mesager în lume al faptelor bune luminate de harul divin, pentru ca oamenii văzând aceste fapte bune să slăvească pe Dumnezeu Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt (cf. Matei 5, 16)”, a spus Patriarhul românilor.