ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Trustul de presă al companiei de cablu RCS&RDS este unul atipic. Controlat în acte de Zoltan Teszari, din trust fac parte câteva posturi tv (canalul de știri Digi 24, canalele de sport Digi Sport, Digi Life, posturi de muzică etc), posturi de radio plus site-urile aferente.

Toate aceste produse media sunt finanțate din abonamentele firmei de cablu RCS&RDS pentru că ratingurile televiziunilor sunt extrem de mici, iar publicitatea nu există. În Digi 24 s-au investit bani foarte mulți în sediu, aparatură și oameni, dar după aproape 5 ani de emisie postul trece rareori de 2% rating.

De-a lungul acestor ani au existat momente tensionate, unii jurnaliști fiind dați afară în momentul în care au supărat conducerea. Valeria Dorneanu, Cristi Citre, Radu Moraru sau Ioana Dumitrescu sunt doar câteva nume plecate cu scandal de la Digi.

Andrei Gheorghe, ajuns în trust după ce RCS&RDS a cumpărat Pro FM de la Pro TV, a făcut afirmații dure la adresa Digi. Andrei Gheorghe a avut un contract de doi ani cu postul de radio, care a expirat și nu a mai fost prelungit.

"Sunt om de radio, îmi place ceea ce fac. Sigur că aș fi vrut să merg mai departe cu emisiunea. Dar filozofia mea nu mai are nimic de a face cu noul Pro FM", a spus Andrei Gheorghe pentru Pagina de Media. "Digi nu e o organizație de presă, nu e media, după părerea mea. Media e atunci când vrei să fii numărul unu. Este atunci când trăiești din banii încasați. Când trăiești, când exiști pentru nevoile publicului tău. Orice altceva nu e media. Dacă banii nu sunt făcuți din rating, e altceva", a mai spus omul de radio, care a încheiat spunând că unul dintre motivele pentru care nu i s-a prelungit contractul este vârsta: "Sunt bătrân. Mi s-a reproșat asta".

Unul dintre oamenii acuzați indirect de Andrei Gheorghe este Cosmin Prelipceanu, Într-o postare pe Facebook, Gheorghe îl numește pe aceste 'Pielipceanu".


Printre cei care lucrează în trustul media RCS&RDS se află Moise Guran, Claudiu Pândaru, Floirin Negruțiu, Lucian Mândruță, Sorina Matei, Cosmin Prelipceanu sau Dan Turturică. Acolo au mai lucrat Dan Suciu, fost purtător de cuvânt al Guvernului și actual purtător de cuvânt al Băncii Naționale a României, dar și Luca Niculescu sau Emil Hurezeanu, care au plecat de la Digi 24 direct ambasadori.

Presa a vehiculat că inclusiv iubitul Laurei Codruța Kovesi, șefa DNA, lucrează la Digi 24.