ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Victor Ponta a reacționat pe Facebook după ce un editor al paginii de Facebook „Hotnews.ro” a distribuit un articol despre fostul premier, cu un comentariu jignitor. „Sper să crăpi, Victor Ponta", a scris acesta.

Postarea a fost ulterior ștearsă de pe rețeaua de socializare.

Acest evenimente succede o serie de atacuri constant susținute de Hotnews la adresa fostului premier, inițiative ce se reactivau mai cu seamă în preajma vreunui moment electoral.

Ponta a spus că nu a comentat incidentul cu postarea până acum, dar că merită înțeles din acest lucru „modul în care va arăta viața în România în anii care urmează”, dar și sentimentul de ură care îi mistuie pe toți.

„Nu am comentat incidentul cu postarea de pe contul de Facebook al celor de la Hotnews-dar ceea ce a urmat după merită înțeles pentru că definește modul în care va arăta viață în România în anii care urmează! Ura ne mistuie pe toți, fără excepție, iar monstrul intoleranței este mai mare decât vrem să credem! 

 1. M-a sunat Dl Pantazi ( redactor șef al HN) care și-a cerut scuze în numele redacției/ am considerat un gest de normalitate ( extrem de rar în țara noastră), i-am spus imediat că înțeleg situația și pentru mine subiectul e închis/ nu i-am căutat eu pe cei de la Hotnews, nu am cerut eu vreo sancțiune și nici nu m-am gândit să reacționez în alt fel 

 2. Sunt deja extrem de obișnuit ( și vaccinat) cu atacurile de toate felurile la adresa persoanei mele și chiar a familiei / începând cu anul 2005 în România s-a construit treptat dar implacabil o spirală a agresivității și urii pe care nu suntem în stare să o mai oprim / ura generează ură și intoleranța generează intoleranță/ evident că "autorul" și primul beneficiar al acesteia a fost Traian Băsescu-și evident că după 2012 el însuși este victimă monstrului pe care l-a construit / dar după Băsescu au venit și vin mulți alții-iar acum este un fenomen generalizat 

 3. Nu răspund atacurilor făcute de jurnaliști din simplul motiv că nu e treabă mea să controlez ce fac aceștia / eu mă lupt cu oamenii politici care îmi sunt adversari , nu cu jurnaliștii / nu am dat niciodată în judecată un jurnalist din acest principiu / nu am dușmani printre jurnaliști și am cunoscut atât de mulți încât să înțeleg că trecerea liniei între politică și presă este de obicei o greșeală 

 4. Îmi pare rău pentru orice om care își pierde locul de muncă / și pot să îl înțeleg , mai ales că și eu la dublul vârstei sale scriu deseori pătimaș pe contul meu de Facebook lucruri care pot fi considerate jignitoare sau deplasate și pe care le regret ulterior / probabil că jurnalistul respectiv a fost sancționat deoarece a folosit contul unei instituții de presă pentru o postare mult prea personală dar nu sunt eu cel care să aprecieze asta 

 5. Pentru un om tânăr granița între ironie, dezacord, critică ( pe de o parte) și ură pătimașă ( pe de altă parte) este foarte dificil de găsit-ca părinte știu că este vina mea dacă văd manifestări excesive la copiii mei și că totul ține de modul în care educi controlul emoțional și capacitatea de a tolera ceva cu care nu ești de acord! Grea treabă 

 Ceea ce e însă important este să vedeți reacțiile "online" la adresa unui gest de normalitate făcut de Cristian Pantazi ( altfel de ani de zile un critic acerb al PSD și al meu) sau la adresă unei opinii exprimate de Cătălin Tolontan-un alt jurnalist care nu a fost niciodat vreun susținător! 

 Valurile de ură, injurii și calomnii s-au direcționat rapid către aceștia / evident sunt "vânduți" lui Ponta și PSD /evident că eu merit "să crap" și deci trebuie încurajat cel care a gândit asta / evident că Ponta, PSD și cei care îi votează fiind răi ( de principiu) trebuie să moară sau în cea mai bună variantă să meargă toți la pușcării-indiferent de ce și în ce mod / iar Pantazi și Tolontan și orice alt om care consideră că există o limită care nu trebuie trecută fie își revizuiesc rapid opiniile fie să "crape" și ei în pușcării! 

 Am doar trei întrebări : 

 1. Câți oameni politici și jurnaliști vor mai avea curaj să exprime puncte de vedere moderate ( absolut normale și necesare în SUA sau Europa Occidentală) știind că urmează să suporte imediat un linșaj "online" de proporțiile celui suferit ieri de domnii Pantazi sau Tolontan? 

 2. Ce a înțeles tânărul jurnalist după episodul de ieri? Că a greșit depășind o linie fină dar esențială în jurnalism? Sau că e de fapt reprezentantul unei noi mișcări de tipul "Revoluția Culturală" care are doar dușmani și certitudini și niciun dubiu? Dacă nu se depășea termenul legal îl vedeam ca și candidat pe lista PNL sau USR? 

 3. Ce vor înțelege membrii și votanții PSD ( care place sau nu dar reprezintă milioane de oameni, peste 40% din populația acestei țări)? Că dacă în 2014 erau toți "inculți, proști și antireformisti" în 2016 au ajuns "penali și corupți" iar în 2018 trebuie chiar "să crape" că așa consideră cei din "online"?!?! Și care va fi reacția lor la acest sentiment?!? Eu o pot anticipa și mă sperie la fel de mult că și intoleranță celorlalți! 

 Dacă răspundeți rațional și corect la aceste întrebări veți deveni la fel de îngrijorați ca și mine! Și dacă devenim îngrijorați poate începem să căutăm și soluții-deși probabil este deja prea târziu!”, a scris Ponta pe pagina sa de Facebook.