ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 18.11/ 16:12 Trupa „La Familia” a reacționat, pe contul de Facebook, după ce clubul din Cluj unde urma să susțină un concert a decis să îl anuleze, pe motiv că ar promova „mesaje rasiste sau xenofobe”. În replica publicată pe rețeaua de socilaizare,  Sișu și Puya spun că regretă că manifestul lor pentru familie, țară și unitate a fost greșit înțeles, iar concluzia pe care o pot trage, în urma deciziei clubului clujean, este aceea că "apărătorii toleranței” devin intoleranți.

Acesta este textul postat de trupa „La Familia”:

„Credem în diversitatea opiniilor și ne pare rău ca unii s-au simțit lezați de MANIFESTUL nostru. Nu asta a fost intenția noastră! Oricine e liber să facă în viața lui ce vrea, să creadă în ce vrea și să iubească pe cine vrea. Ne pare sincer rău că există oameni care, în mintea lor, ne-au asociat cu homofobia, xenofobia și altele asemănătoare.
Suntem uimiți de agresivitatea cu care au reacționat și reacționează cei care nu au fost de acord cu umila noastră părere. Nu toți suntem la fel, așa că ar trebui să ne obișnuim că nu toți împărtășim și aceleași păreri. Pe scurt, suntem diferiți.
Atunci când încercăm să impunem cu agresivitate O SINGURĂ părere ca fiind cea bună, revenim încet-încet la COMUNISM.
Se pare că "apărătorii toleranței” devin intoleranți.
Referitor la clubul din Cluj care a anulat pentru a doua oară concertul, îi sfătuim pe reprezentanții săi sa fie mai atenți la versurile artiștilor pe care îi cheamă, atunci când solicită un concert.
Fanii noștri din Cluj, însă, se vor întâlni cu noi cu siguranță, în jurul datei de 7 decembrie, în alt club din oraș.
Doamne ajută!”
 
Știrea inițială

Concertul trupei „La Familia” din clubul Form Space a fost anulat, au anunțat organizatorii într-un mesaj pe facebook. Mai precis, clubul Form Space, a notificat fanii că respectivul concert nu va mai avea loc din cauza manifestului pro-familie, pro-credință și pro-România lansat de trupă acum câteva zile.

Patronii de la Form Space spun că nu se pot asocia cu valorile promovate de Tudor Sișu și Dragoș Gardescu.

„La Familia a lansat zilele trecute un manifest prin care anunța că Sișu și Puya cred în familia compusă DOAR dintre un bărbat și o femeie.
Noi credem că scena nu ar trebui să fie o rampă pentru promovarea mesajelor discriminatorii, rasiste sau xenofobe și nu vrem să ne asociem imaginea cu sistemul de valori în care Sișu și Puya cred.
Noi credem în muzică și în căsătorii fericite. Straight sau gay. Acesta este motivul pentru care care am decis să anulăm concertul La Familia at /FORM SPACE din data de 7 decembrie. Mulțumim pentru înțelegere”, se arată în mesajul postat pe facebook. Puteți să le transmiteți un mesaj celor de la Form Space, aici.

Trupa La Familia a lansat un manifest pro-Dumnezeu, pro-familie și pro-națiune pe 7 noiembrie.
Iată textul: „Credem în Dumnezeu, credem în Neam, mândrie națională și patrie, credem în Familia compusă doar din bărbat și femeie, credem în Forța cuvintelor, credem în Normalitate simplitate și suflet...moralitate, credem în Tradiție, credem în Unitate, frăție și legătura de sânge, credem în România, români și limba română.
Acest manifest nu este o provocare, ci mai degrabă un Apel către cei care cred și simt la fel. Este piatra de temelie, coloana vertebrală și sistemul de valori în care Sișu și Puya cred. Oricine are aceiași părere este invitat să ni se alăture și să nu stea deoparte...suntem O Mare Familie!".