ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După cum ActiveNews observa recent,  redacția siteului progresist Hotnews.ro a dus la un nivel superior preocuparea pentru Biserica Ortodoxă Română. Dacă până acum preocuparea se manifesta prin critici și prin promovarea dușmanilor declarați ai acestei instituții, de ceva vreme, liderii redacției au început să-i stabilească obiectivele și să ofere sfaturi prețioase instituției pentru acțiunile din viitor.

Așa se face că redactorul-șef al Hotnews, Cristian Pantazi, a scris personal despre vizita Patriarhului Chiril al Moscovei la București. Încercând să ofere niște informații de „backround”, cetățeanul și-a expus  analfabetismul în ceea ce privește creștinismul.

Astfel, vorbind despre Sinodul din Creta de anul trecut, Pantazi, cel care odinioară denunța „naționalismul de grotă” al artiștilor de la Operă, scrie: „Mesajul evanghelic al Marelui Sinod ar fi trebuit să marcheze regăsirea concordiei, pe fondul rivalităților politice și teritoriale ale celor 14 Biserici autocefale care formează „comuniunea ortodoxă”. A fost primul Mare Sinod Ortodox de la Schisma din 1054 dintre Roma și Constantinopol”.

Că ceele 14 Biserici nu formează o „comuniune ortodoxă”, ci sunt în comuniune euharistică nu este atât de grav pe cât afirmația că n-a mai existat niciun „Mare” Sinod Ortodox din 1054! Chiar Sinodul din Creta a postulat că încă nouă (9) sinoade post 1054 au valoare universală (1341, 1351, 1368, 1484, 1638, 1642, 1672, 1691 și 1872) , fiind continuatoarele celor IX Sinoade Ecumenice. Mai rău decât atât, unul dintre cele mai importante sinoade ortodoxe, cel din 1642, a avut loc chiar la Iași!

Cireașa de pe tort a fost schimbarea numelui purtătorului de cuvânt al Patriarhiei, pe care  mai nou l-ar chema Victor, nu Vasile :).

Vineri, 29 septembrie, Cristian Pantazi a fost premiat cu „Premiul Cetățeanul European 2017” de către o comisie formată din câțiva parlamentari europeni. Premiul i-a fost decernat de către europarlamentarul Monica Macovei, cea care i-a fost șefă directă la Ministerul Justiției lui Dan Tăpălagă, principalul colaborator al lui Pantazi la Hotnews.

Invitat să vorbească în plenul PE, Gabriel Liiceanu, patronul Editurii Humanitas, i-a lăudat pe liderii Hotnews, criticând în același timp Guvernarea PSD-ALDE. Liiceanu a fost invitat să vorbească de către grupul politic ECR, din care face parte și Monica Macovei.