ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cristian Țopescu, fostul comentator sportiv al Televiziunii Române, a murit marți, la vârsta de 81 de ani. În urmă cu o săptămână, el a fost internat de urgență la Spitalul Elias. Medicii au anunțat că jurnalistul a suferit un stop cardiorespirator iresuscitabil.

În vârstă de 81 de ani, Cristian Țopescu a fost internat după o criză severă de diabey. Surse medicale au precizat ca a ajuns la spital cu o glicemie extrem de ridicata, motiv pentru care tot sistemul imunitar i-a fost dat peste cap. Cristina Țopescu, fiica acestuia, a scris un mesaj dramatic și emoționant. 

Între anii 1964-2004, la TVR, a lucrat ca reporter sportiv, realizator de emisiuni, comentator sportiv, redactor șef sport, director general adjunct TVR. Cristian Țopescu a avut și un mandat de senator de București, în urma alegerilor parlamentare din 30 noiembrie 2008.

În urmă cu un an și două luni Klaus Iohannis i-a oferit Ordinul Național "Steaua României" în grad de Cavaler lui Cristian Țopescu, ocazie cu care șeful statului a afirmat că tinerii pot găsi în acesta modele de inspirație. 
 
Cristian Țopescu a fost „vocea” care a comentat meciurile echipei naționale a României la cel mai de succes turneu final din istoria sa: Cupa Mondială din 1994 din Statele Unite ale Americii.

În 1983 a fost scos de pe post de către regimul comunist, pentru că în timpul unei partide de fotbal a echipei naționale a sugerat că spre binele fotbalului românesc, ar fi bine ca anumiți fotbaliști să fie lăsați să evolueze pentru cluburi din afara țării.
 
Între 1983 și 1990, a lucrat ca metodist în cadrul clubului Steaua, contribuind la câștigarea Cupei Campionilor Europeni în 7 mai 1986. 
 
Mizând pe popularitatea sa, regimul l-a folosit chiar după acel eveniment, pentru a calma spiritele între susținătorii echipelor de fotbal și forțele de miliție de la Otopeni.