ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Elevul de clasa a X-a de la Colegiul Național Ion Creangă a fost reținut de polițiștii din Capitală pentru 24 de ore, fiind acuzat de tentativă de omor după ce a atacat cu un cuțit profesoara de japoneză.

Ministerul Educației a condamnat incidentul produs miercuri într-o școală din București în timpul căruia un profesor a fost atacat și rănit cu un obiect ascuțit de un elev. Potrivit unui comunicat de presă, citat de ȘtiripeSurse, Inspectoratul Școlar al Municipiului București a informat miercuri Ministerul Educației în legătură cu producerea unui incident la un liceu din București.Reprezentanții Ministerului au ținut permanent legătura cu reprezentanții ISMB, care s-au deplasat la fața locului.

„Sunt în desfășurare demersuri ale instituțiilor competente, pentru stabilirea circumstanțelor în care s-a produs incidentul. Ministerul Educației condamnă ferm agresiunea de orice fel în mediul școlar, indiferent dacă este îndreptată asupra elevilor, asupra cadrelor didactice sau asupra altor categorii de personal din instituțiile de învățământ. Vom continua să monitorizăm acțiunile întreprinse la nivelul unității școlare în care s-a produs incidentul, pentru a ne asigura că vor fi respectate prevederile legale ce se impun a fi urmate în astfel de situații și pentru a avea certitudinea sprijinului pe care cei implicați, inclusiv elevii martori la incident, îl vor primi în perioada următoare”, au anunțat reprezentanții ministerului.

Polițiștii din Capitală au fost sesizați miercuri, prin 112, cu privire la faptul că o femeie, cadru didactic la o școală din Sectorul 4, a fost agresată de un elev în timpul orei.

Potrivit Poliției Capitalei, profesoara ar fi fost atacată cu „un obiect tăietor-înțepător”, în timp ce se afla la ora de curs. La fața locului s-au deplasat polițiștii, care au identificat persoanele implicate. Elevul se află în custodia polițiștilor. De asemenea, la fața locului s-au deplasat echipaje medicale, în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate.

În spațiul public a început să circule o imagine cu o discuție de pe grupul de Whatsapp al clasei.

Potrivit discuției din imaginea de mai jos, elevii erau nemulțumiți de faptul că profesoara a anunțat că le va da un test și intenționau să absenteze de la oră. Un elev întreabă: „Ar merita să o omor?”. Singurul răspuns care se poate vedea în imagine este cel al altui elev: „Băi cum adică mă?”

Elevul învață în clasa a X-a și are 16 ani, iar conform unor informații pe surse el nu e cunoscut ca un copil problemă. Acesta și-a rănit profesoara cu un cuțit, în zona gâtului, la începutul orei de Japoneză.

Atacul a fost fulgerător. Imediat după începerea orei de japoneză, elevul de 16 ani s-a năpustit din senin cu un cuțit asupra profesoarei, potrivit Observator News.

Un elev relatează: „I-a pus cuțitul la gât. Dânsa s-a mișcat cumva brusc, s-a rănit.”

Atacul a avut loc la un colegiu de top din Capitală, unde cea mai mică medie de admitere a fost 9,23 - Colegiul Național Ion Creangă. Dascălul debutant, cu doar doi ani de experiență în învățământ, a ajuns de urgență la spital. Din fericire, rănile nu îi pun viața în pericol.

Potrivit unor surse, în fața anchetatorilor, elevul a făcut mărturisiri cutremurătoare. A spus că a simțit nevoia inexplicabilă să omoare. Polițiștii au cerut imediat o expertiză psihiatrică.

Apropiații spun că tânărul era pasionat de animații japoneze extrem de violente, care ar fi putut duce la porniri agresive.

FOTO-CAPTURĂ:

Cu numai două zile în urmă, cunoscutul realizator TV Dan Cristian Negru comenta în spațiul public:

„Când eram în clasa a VIII, țin bine minte, l-au exmatriculat pe Cristi B.
Lecția ne-a prins bine nouă, celor rămași, pentru că a cumințit toată școala.
Azi, elevii nu mai pot fi exmatriculați !
De la 1 septembrie au dat legea.

Degeaba campaniile anti-drog din zilele astea dacă profesorul e îngenuncheat de un derbedeu.
Exmatriculați loazele din școli!
Redați-le puterea profesorilor!

Azi, profesorii umblă-n vârful picioarelor să nu-i deranjeze pe elevi.
Profesorul care-i spune unui elev că-i prost ajunge breaking news la televiziuni.
Cică spunându-i adevarul, elevul poate să cadă in depresie.
Cirezile de proști sunt protejate de lege.
Azi, regulile din școli sunt ca cele dintr-un azil de bolunzi și in locul doctorilor sunt profesorii care umblă-n vârful picioarelor să nu-i tulbure pe bolnavi.
Rousseau avea dreptate: copilul ajunge, după educația primită, pedeapsă sau răsplată!

Citiți și Interviu Dr. Virgiliu Gheorghe: Halloween este o sărbătoare care promovează un comportament violent, specific vrăjitoarelor și monștrilor pe care îi invocă. Efectele asupra copiilor se vor vedea în timp