ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deși TVR era televiziunea care ar fi trebuit să transmită meciurile naționalei, iată că din iunie Pro Tv va transmite cea mai importantă competiție a anului 2016 - Campionatul European de Fotbal, pentru prima dată în istorie disputat de 24 de echipe.

Problemele financiare cu care se confruntă postul public l-au făcut să piardă și drepturile pentru transmiterea partidelor de la Euro 2016.

ProTV va difuza toate meciurile naționalei României și cel mai important meci al zilei de la Euro - meciul de la ora 22:00. 


Campionatul european de fotbal începe pe 10 iunie, Ziua Naționalei, în care România a primit onoarea să deschidă Euro pe Stade de France în meciul cu echipa gazdă, Franța. Va fi probabil cel mai urmărit meci de deschidere din istoria televiziunii în Europa, scrie L'Equipe.

Cele 23 de meciuri difuzate în direct includ pe lângă cele ale naționalei României, optimile, toate sferturile de finală, semifinalele și finala care se va juca pe 10 iulie pe același stadion pe care România deschide turneul final.

România s-a calificat pentru prima dată după opt ani la un turneu final, este creditată cu 80% șanse să treacă de grupe și să joace măcar în optimi, iar la meciul de deschidere de pe Stade de France, pe 10 iunie, va avea o armată impresionantă de suporteri galbeni - peste 15.000 de fani.

Ce meciuri are România în Grupa A la Euro:
10 iunie, ora 22:00 România - Franța
15 iunie, ora 19:00 România - Elveția
19 iunie, ora 22:00 România - Albania

UEFA Euro 2016 este evenimentul de securitate numărul unu pentru forțele Uniunii Europene și nu numai - peste 12.000 de jandarmi, polițiști și agenți ai serviciilor secrete vor monitoriza zilnic cea mai urmărită competiție a planetei.

1 miliard de euro din drepturi de televizare, 3 miliarde de telespectatori, cele mai bune echipamente de televiziune - de la camera păianjen la realitatea virtuală și camerele 4k completează superlativele Euro 2016.

Toate transmisiile vor fi în sistemul HD, înaltă definiție a imaginii și vor fi completate de rezumatul complet al zilei la Euro - imediat după ultimul meci, la ora zero.