ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE - IGPR infirmă faptul că Adrian Naidin ar fi fost suspect în acest caz. „Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București și procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat, în această dimineață, 7 percheziții la persoane bănuite că ar fi dezvoltat culturi indoor de cannabis, într-o locuință din București”, informează IGPR, printr-un comunicat de presă. „În urma percheziților, în locuința principalului suspect, au fost descoperite aproximativ 500 de grame de cannabis, 5 grame de cocaină și o instalație completă pentru cultură indoor de cannabis. În cauză, se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de mare risc în formă continuată. Precizăm că, în cadrul acestei operațiuni, o persoană aflată într-o altă cameră, de la etajul 1 al imobilului percheziționat, confom mandatului emis de instanța de judecată, a sărit pe geam. Polițiștii i-au acordat primul ajutor, ulterior transportându-l  la o unitate medicală din București.” 
 
„Prieteni, concertul din data de 10 octombrie se amana. Ma aflu la spital din cauza incompetentei unor politisti. In aceasta dimineata, o patrula de interventie mascata a politiei a descins la unul dintre vecinii mei. Din pacate, oamenii legii au gresit usa si au crezut ca usa de acces in apartamantul meu da catre un rai al drogatilor, deci au spart-o si au intrat peste mine. Fiind luat din somn si fiind in stare de soc, crezand ca au intrat niste banditi peste mine, am incercat sa scap, dar am cazut pe geam, de la etaj. Am fost transportat la spitalul Elias de urgenta si o echipa de medici se ocupa in clipa de fata de fracturile mele. Stiu ca spectacolul din data de 10 este aproape vandut , urma sa aflati de planuri viitoare, concertele pe care le pregateam, de CD-urile pe care intentionez sa le lansez si multe altele. Am transmis acest mesaj impresarului meu pentru a fi adus la cunostinta dumneavoastra. Nu as vrea sa ma transform intr-un caz senzational. Voi reveni curand cu stiri despre starea mea de sanatate.”

Acesta este mesajul pe care violoncelistul Adrian Naidin l-a postat pe facebook, cu două ore în urmă. „Ar fi trebuit să concerteze la Teatrul Național”, a declarat, pentru ActiveNews, managerul artistului, Ionuț Pavel. „Acum, mâna cu care cântă este fracturată. Are multiple fracturi. Viitorul lui este distrus”.

Managerul ne-a declarat că Adrian Naidin locuia cu chirie, de peste un an, în imobilul din sectorul 1 unde poliția de la crimă organizată a efectuat azi-noapte percheziții. Au descins mai întâi la un cetățean care locuia într-un alt corp al clădirii, apoi au spart cu berbecul ușa locuinței unde dormea artistul. „Speriat, când a văzut mascații, a încercat să scape pe geam, era o cornișă în dreptul acestuia. A căzut de la etajul 1, direct pe beton. Acum e la terapie intensivă, cu multiple traumatisme”, ne-a declarat Ionuț Pavel.

Ieri, cu câteva ore înaintea acestui incident, în acel apartament fusese organizată o întânire a artiștilor, pentru omagierea lui Sebastian Papaiani și Ioan Gyuri Pascu.  


Surse citate de News.ro au precizat că polițiștii de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate au făcut, în această dimineață, șapte percheziții, având informații despre culturi indoor de plante de canabis, pentru consum propriu și pentru vânzare. Polițiștii au găsit în subsolul imobilului în care locuiește Adrian Naidin o cultură de canabis, iar în casă, aproximativ un kilogram de canabis pregătit pentru vânzare.

News.ro susține că sursele citate au precizat că Adrian Naidin le-ar fi spus polițiștilor că el nu avea cunoștință despre acea cultură indoor și nici de drogurile din casă, el locuind acolo cu chirie.

Adrian Naidin a obținut numeroase premii la concursuri naționale și internaționale de muzică, dintre care două premii III la „Olimpiada Națională de Muzică” (1987 și 1990), premiul II la „Concursul Național de Interpretare Muzicală și Premiul II pentru Muzica de Cameră la „Concursul Internațional de la Reichenau”, Austria (1997).