ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul Stelian Negrea a publicat pe contul său de facebook contractul lui Moise Guran cu TVR, care ar conține niște clauze foarte avantajoase pentru realizatorul TV.

Stelian Negrea afirmă că în contractul vechi "Moise Guran nu dă nimic TVR din încasările din publicitate din emisiunea "Biziday", în schimb oferă 20% TVR dintr-o pastilă de 1,5-3 minute "Clubul celor care muncesc în România"."

Ce face SRTV? "La schimb, TVR îi difuzează cele două emisiuni şi îi pune la dispoziţie un birou cu şase calculatoare cu licenţe şi abonament la internet, acces pe server de reţea, spaţiu de stocare, platou şi regie de emisie, cu echipe complete şi camere echipate cu prompter, decor, două grupuri de montaj, arhiva TVR, fluxurile de documentare ale Direcţiei de Ştiri a TVR, reţeaua de corespondenţi a Departamentului de Ştiri al TVR din ţară şi străinătate", potrivit dezvăluirilor lui Negrea.

TVR anunţă că emisiunile lui Moise Guran costă 1501 euro/apariţie, dar TVR încasează numai 15.000 euro anual din publicitatea oferită de firma acestuia, căreia îi pune la dispoziţie toate echipamentele şi personalul pentru realizarea celor două emisiuni.

"Deci Moise Guran, ce eşti tu: jurnalist sau vânzător de publicitate? Patron de SRL intrat în combinaţii comerciale cu TVR sau ziarist?", se întreabă Stelian Negrea.

Negrea afirmă că i se pare şi mai grav faptul că Moise Guran a ales, în schimbul acestor înţelegeri comerciale cu TVR, "să îşi închidă gura pur şi simplu".

"Printr-o negociere purtată anul trecut Moise Guran cu conducerea TVR şi semnată şi parafată, al cărei proces verbal îl aveţi ataşat", a fost de acord ca emisiunea sa îi fie suspendată de TVR dacă el "face aprecieri defăimătoare la adresa SRTv" şi dacă "dezvăluie orice informaţii referitoare la politicile ori activităţile desfăşurate de SRTv"!!!

Ultimul contract semnat de firma lui Moise Guran, Biziday Consulting SRL, cu TVR a expirat pe 30.06.2015. Acum Moise Guran a intrat în conflict cu conducerea TVR pe care o ameninţă că pleacă şi căreia îi cere capul.

Procesul verbal ataşat - semnat de Moise Guran cu conducerea TVR pe 13.08.2014 - arată că majoritatea covârşitoare a costurilor revin TVR, iar veniturile din publicitate revin covârşitor firmei acestuia.

"Buboiul din TVR trebuie spart pentru că deja a produs o gaură de 800 milioane de lei NOI pe care îi plătim tot noi, publicul plătitor de taxe tv, dar şi de taxe şi impozite care alimentează funcţionarea unei televiziuni publice păgubita de mult mai multe personaje, unele extrem de dubioase de-a dreptul, altele mai dichisite şi date cu mult sclipici", conchide Stelian Negrea.