ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Consiliul de Adminstratie al TVR a votat, în ultima ședința, transformarea TVR 2 în post de știri și limitarea fondul de salarii în televiziunea națională la 35% din bugetul instituției, arată News.ro. Decizia a fost votată  de opt dintre cei 13 membri ai Consiliului, trei voturi au fost împotriva și s-au înregistrat două abțineri.

Totodată, TVR 3 se va transforma în post cultural și regional. Nu s-a stabilit de când vor intră în vigoare aceste modificări, una dintre variantele discutate fiind ianuarie 2017. 

La începutul lunii iunie, după ce a fost votată de plenul Parlamentului în funcția de președinte-director general al TVR, Irina Radu a prezentat angajaților un proiect, în care menționa datorii la bugetul de stat de aproximativ 100 de milioane de euro, cărora li se adaugă cele la partenerii comerciali, alte aproape 50 de milioane de euro, audiență de poziția opt sau chiar 10, dar salariul mediu brut de aproximativ 6.300 de lei și aproape jumătate din plățile din 2015 destinate salariilor, arată Hotnews.

Rămâne de văzut în ce măsură va putea supraviețui al doilea canal public pe piața posturilor de știri, una deja supraaglomerată (concurează cu Antena 3, Realitatea, România TV și B1 TV).