ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


AT&T, cea mai mare companie de telecomunicații din SUA, va achiziționa grupul de media Time Warner cu suma de 85 de miliarde de dolari.

Va fi cea mai mare fuziune din lume de anul acesta și una dintre cele mai mari făcute vreodată în domeniu. Time Warner este o forță majoră în domeniul cinematografiei, televiziunii și jocurilor video. Din grupul media fac parte posturile HBO, CNN și TNT, precum și studioul Warner Bros.

Fuziunea va duce la apariția unui nou colos în lumea media și a telecomunicațiilor. Există temeri că altor companii de cablu și internet li se va interzice accesul la posturi precum HBO și CNN.

Autoritățile din domeniul dreptului și concurenței nu văd cu ochi buni afacerea. În plus, există voci care susțin că prea multă putere va fi concentrată în mâinile câtorva persoane.

Piața românească de televiziune ar putea la rândul său să fie afectată de această tranzacție importantă, deoarece Time Warner este deține Central European Media, în portofoliul căruia se află și PRO TV.

TimeWarner este acționarul principal al CME-ului, acționarul din spatele Protv. Dacă TimeWarner se vinde către AT&T atunci, foarte probabil, AT&T va vinde acțiunile pe care TW le are în CME pentru că AT&T nu operează decât în SUA și Mexic, iar în planurile lor de dezvoltare Europa nu există (focus pe India, China si America Latină), scrie Orlando Nicoară, pe orlando.ro.

Dacă CME vinde operațiunile din Cehia și Slovacia, renunță la 44% din business-ul său, rămânând să opereze pe piețele din Croația, Bulgaria, Slovenia și România. E greu de crezut că CME va continua să opereze doar pe cele 4 piețe si e foarte probabil că va cauta exituri pentru televiziunile din cele 3/4 țări (probabil Croația și Slovenia pot fi luate la pachet). Daca TimeWarner se vinde atunci managerii CME deja caută soluții de exit, mai menționează sursa citată.

GENERATIA AUTIZATA - Reportaj TVR despre... de medialert

Documentar TERIBIL despre efectele NOCIVE ale ecranului asupra copiilor. Ce RISCĂ părinții care-și uită copiii în fața televizorului sau a tabletei