ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


iGala Națională de Excelență în Asistență Socială și-a desemnat câștigătorii pentru anul 2016. Au fost premiați asistenții sociali  și personalitățile care susțin asistența socială. În cadrul evenimentului, aflat la a IV-a ediție, ce a avut loc la Ateneul Român marți, 21 martie a fost acordat și premiul pentru jurnalism pentru aportul valoros, constant și eficient la dezvoltarea Asistenței Sociale și la promovarea profesiei de Asistent Social în România, jurnalistului Iulian Bobîrnea.

La categoria „Premiul pentru jurnalism” au fost nominalizați 35 de jurnaliști cu activitate bogată în domeniul social. Dintre aceștia trei au fost finaliști. În urma jurizării premiul i-a fost acordat lui Iulian Bobîrnea - redactor șef al departamentului social al TRINITAS TV.

De 6 ani realizează și produce emisiuni social - culturale, iar de 16 ani practică voluntariatul la Crucea Roșie Română. A inițiat numeroase campanii sociale, evenimente caritabile de strângeri de fonduri pentru persoane defavorizate, iar prin proiectele sale îi încurajează pe tineri să devină actori ai schimbării! 

Îmbină jurnalismul cu faptele bune și grija față de cei aflați în suferință, asta și datorită faptului că este un absolvent de Asistență Socială. 

„Acest premiu este primul din cariera mea și mă onorează, dar mai ales mă responsabilizează să continui acest drum pe care l-am început împreună cu echipa TRINITAS TV. Sunt convins că nu ajungeam aici, dacă în ultimii 16 ani, de când practic voluntariatul, nu eram crescut în spiritul umanitar și de ajutorare a aproapelui. Deci, mulțumesc Crucii Roșii Române pentru omul care sunt astăzi!”, a declarat Iulian Bobîrnea.

De 4 ani este realizator și producător al emisiunii ”Libertate și Responsabilitate Creștină”, emisiune social-culturală dedicată tinerilor. Astfel, promovează tinere talente, tineri care se implică activ în societate și care, în general,  nu fac obiectul audienței pentru presa din zilele noastre. 

De asemenea, Iulian Bobîrnea este și producător al emisiunii ”Magazin folcloric”, un proiect drag sufletului său, pe care l-a început cu puțin timp înainte de a deveni doctorand al Institutul de Etnografie și Folclor al Academiei Române. 

În anul 2016, jurnalistul Iulian Bobîrnea a promovat comunitățile de români aflate în diaspora. De asemenea a evidențiat problemele cu care românii se confruntă în urma amplului fenomen al migrației, dar totodată a încercat să prezinte și soluțiile pe care ONG-urile și Biserica Ortodoxă Română le oferă acestor persoane. 

Din anul 2010 a realizat emisiunea ”Lumina Faptelor Bune”, unde promova activitatea social filantropică a Bisericii Ortodoxe Române și a altor ONG-uri, dar prezenta și cazuri umanitare pe care, cu ajutorul oamenilor de bine, le rezolva (copii bolnavi care aveau nevoie de operații, persoane sărace fără bani de tratamente, etc.). 

„În urmă cu mai bine de 6 ani am intrat într-o echipă tânără de televiziune, care mi-a oferit șansa să fac ce știu mai bine, să aduc bucurii în casele oamenilor și mai ales să arăt ceea ce Biserica Ortodoxă Română, dar și alte ONG-uri fac pentru ajutorarea celor mai vulnerabile persoane! Mulțumesc tuturor celor care au avut încredere în mine și m-au lăsat să practic jurnalismul social de calitate! Mulțumesc TRINITAS TV și întregii echipe alături de care am reușit să aducem în fața micului ecran, de fiecare dată, exemple de oameni buni, de fapte și mai bune, nu spre laudă, ci spre a le urma și alții modelul!", a adăugat Iulian Bobîrnea.

Un lucru inedit este faptul că în emisiunile pe care le realizează a încercat să sublinieze și partea mai puțin prezentată de mass-media de astăzi a situației românilor din diaspora și anume partea pozitivă a lucrurilor. Prin intermediul emisiunilor și a reportajelor din 2016 a prezentat poveștile de succes ale unor oameni care au ales drumul diasporei, exemple pozitive, aspecte din viața de zi cu zi.
 
"Într-o lume în care subiectele de scandal, pseudo-modelele sau can-can-ul fac deliciul publicului telespectator, voi continua să fac din BINE și FAPTE BUNE o știre de televiziune. Nu este greu să promovezi ceea ce este frumos, chiar dacă cifrele de audiență nu devin la fel de generoase, însă bucuria oamenilor pe care îi descoperi, a faptelor inedite și pline de blândețe sunt cu siguranță ceea ce ne fac pe noi să mergem mai departe!"- Iulian Bobîrnea.

Iulian Bobîrnea s-a născut în București la 1 iulie 1988. A studiat Facultatea de Teologie Ortodoxă, secția Teologie Socială, Jurnalismul, apoi a urmat cursurile unui master în comunicare. Studiază tradițiile românești în cadrul Insitutului de Etnografie și Folclor "Constantin Brăiloiu". Este voluntar al Crucii Roșii Române - Filiala Sector 4 București din anul 2002, unde a învățat ce înseamnă filantropia, compasiunea, empatia, ajutorul, dar mai ales lucrul în echipă. În prezent este lider de tineret, membru în comitetul de direcție al organizației. Este pasionat de călătorii, de tot ceea ce înseamnă valori românești, dar mai ales de domeniul primului ajutor, unde predă cursuri pentru persoane din diferite domenii sociale. Răspunde pozitiv ori de câte ori este invitat să organizeze sau să prezinte evenimente caritabile în folosul celor mai vulnerabile persoane. Iulian nu este un jurnalist care relatează, ci unul care transmite! Se implică și devine, astfel, un model! 

Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială este un eveniment organizat de către Colegiul Național al Asistenților Sociali ce își propune să promoveze performanța în domeniul social. Gala celebrează în România Ziua Mondială a Asistenței Sociale prin premierea celor mai sârguincioși asistenți sociali dar și a celor ce cu drag au contribuit la promovarea asistenței sociale. Asistenții sociali sunt în mijlocul celor mai grave și mai complexe probleme cu care se confruntă societatea – sărăcie, boli mentale, rasism, discriminare, protecția drepturilor copilului, familie și comunități, încercând să găsească soluții pozitive.