ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În ultimele zile a existat un val de știri despre posibilul plagiat al șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

Chris Terhes, un preot român din America a analizat una dintre știrile care a fost promovată cu insistență de cei de la Digi 24. Acesta prezintă unele neconcordanțe între materialul prezentat de postul de știri și șirul evenimentelor din ultimele zile.

„Un prieten mi-a trimis ieri acest print screen care arata ca Digi24 sponsoriza pe Facebook un articol care incerca sa dreaga povestea cu plagiatul lui Kovesi. Voi ati vazut mesaje similare sponsorizate pe Facebook?

Acesta e link-ul: http://bit.ly/2dvUs09

Titlul articolului scris de Digi24 este manipulator. Ghita nu a acuzat-o pe Kovesi de nici un plagiat, ci ca raportul tehnic care ar fi stat la baza raportului pe care-l mentioneaza Digi24 ar fi fost "masluit", aka falsificat. Acuzatiile de plagiat la adresa lui Kovesi facute de Grupul de Investigatii Politice si Militia Spirituala nu au legatura cu acuzatiile lui Ghita. Parchetul General s-a sesizat in rem in urma sesizarii lui Ghita nu cerceteze teza lui Kovesi ci falsul prin care s-ar fi intocmit acel raport tehnic.

Daca o chestiune atat de evidenta nu poate fi prezentata obiectiv de Digi24 ma intreb cum prezinta alte stiri.”, a scris preotul pe contul său de Facebook.

Chris Terhes este un preot român greco-catolic care este președinte al Coaliției românilor pentru combaterea corupției și preot la Misiunea Sf. Ioan Botezătorul

Sebastian Ghiță s-a prezentat marți după-amiază la Parchetul General pentru a se autodenunța. Deputatul susține că, în 2012, el și alți înalți funcționari ai statului au făcut parte dintr-o Comisie tehnică a Consiliului Național de Etică. Aceasta trebuia să stabilească dacă teza de doctorat a Laurei Codruța Kovesi este plagiată.
 
Ghiță susține că, de fapt, comisia nu s-a întrunit, iar raportul final prin care Kovesi a scăpat de suspiciunea de plagiat a fost ”scris în Guvernul României”.