ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un cameraman de la Naşu TV şi un jurnalist de la HotNews s-au luat la harţă în asemenea măsură, încât s-a trecut la pumni, îmbrânceli şi cuvinte grele. Cele două instituții media au sediul în aceeaşi clădire, pe Calea Victoriei din Capitală. Redacţia Naşul TV se află la parter, iar jurnaliştii HotNews lucrează la etajul cinci.

Oficiali din Poliția Capitalei au declarat, pentru „Evenimentul zilei”, că nici una dintre persoanele implicate în conflict nu a vrut să depună plângere. „S-a întocmit doar un proces verbal de constatare, ca urmare a sesizării la 112”, au precizat aceleași surse.

Contactat telefonic pentru lămuriri, de Reporter Virtual, Radu Moraru a precizat: "Un ziarist Hotnews s-a bătut cu un cameraman Naşul TV. Robert (Turcescu n.r.) i-a despărţit. Deci jurnaliştii Naşul TV nu au fost implicaţi". Poliţiştii, apelaţi la 112 de jurnaliştii de la HotNews, au aplanat în cele din urmă conflictul.

Prezentăm în continuare istoricul faptelor, aşa cum au fost consemnate de Radu Moraru pe site-ul Nasul.tv.
 
"Ieri, pe la ora 17.30, s-a petrecut unul din momentele „tragi-comice” ale presei de astazi: toata redactia HOTNEWS a coborit din „ceruri” sa-l puna la punct pe unul din colegii de la NASUL TV, pe prietenul Mache, cameraman la Televiziunea Libera. Hotnews se afla in aceeasi cladire cu NASUL TV, ei la etajul 5, noi la parter.
Un individ nou angajat la Hotnews a dat buzna peste colegul Mache care fuma o tigara si statea la taclale cu cel care pazeste institutiile de pe Calea Victoriei 21-23. Din greseala, colegul Mache l-a atins pe „noul star” al Hotnews cu tigara care l-a injurat de „vii si de morti”! Colegul Mache nu era in forma, tocmai ii murise tatal, Dumnezeu sa-l odihneasca!, si s-a iscat o imbrinceala din care „noua scula” de la Hotnews s-a ales cu ochelarii calcati in picioare! In busculada s-au impartit niste pumni, de ambele parti! Episod regretabil, pentru care imi cer scuze, in calitate de sef al lui Mache, bunul nostru cameraman!

La citeva minute de la incident, toata redactia Hotnews, in frunte cu deontologii Tapalaga si Pantazi, a coborit cu jugulara umflata ca sa ii administreze o „lectie” cameramanului Mache, chemind, evident, 3 politisti prin 112 sau cine stie prin ce apel de urgenta!

De pe margine au sarit toti colegii nostri. Turcescu era pe terasa Di Falco, ceilalti au iesit din studio, dar nu ca sa ii bata pe cei de la Hotnews ci sa-i calmeze pe deontologi!
Abia acum au iesit la suprafata frustrarile „tapalagiene” si „pantaziene”! Iata acuzatiile lor la adresa colegului cameraman! Cite avea sa indure bietul Mache!

1. „Voi astia de la NASUL TV sinteti niste impostori, ne atacati pe site si pe televiziune! Aveti grija ce scrieti ca va dam in judecata!”
2. „Cum va permiteti voi astia de la NASUL TV sa ne lipiti pe usa redactiei Hotnews DENUNTUL Elenei Udrea la adresa lui Florian Coldea?”
3. „Ce politica editoriala aveti voi astia de la NASUL TV?! Sinteti angajati la Televiziune in functie de cum stiti sa dati cu pumnul?!”
4. „Sa intram la voi in birouri si sa vorbim cu Radu Moraru, sa iasa si sa ne dea explicatii!”
 
Citiţi relatarea lui Radu Moraru aici