ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aproape 750 de cereri au fost depuse până marți, 26 mai 2020, pentru a solicita finanțare din suma de 40 de milioane de euro destinată presei din România, potrivit unui anunț publicat de Secretariatul General al Guvernului (SGG).

Potrivit sursei citate, zeci de televiziuni naționale sau locale, dar și ziare, site-uri sau companii outdoor s-au înscris în lupta pentru banii dați de Guvern presei pentru derularea unor campanii de informare privind coronavirusul.

Lista cererilor depuse este disponibilă pe site-ul SGG.


„Având în vedere numărul mare de solicitări cu documentație incompletă, termenul de depunere va fi prelungit prin act normativ, cu 10 zile, astfel încât să fie posibilă completarea documentației conform prevederilor legale”, anunță SGG.

La începutul lunii mai, Guvernul a anunțat că alocă 40 de milioane de euro, în următoarele 4 luni, pentru campanii de informare privind coronavirusul. Potrivit OUG 63/2020, peste jumătate din bani sunt alocați televiziunilor, restul fiind destinați publicațiilor online, ziarelor sau posturilor de radio.