ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O acțiune inedită are loc la sediul principalelor partide politice din România. Zece persoane care poartă măști ale unor domnitori, printre care și Mihai Viteazul, Ștefan cel Mare și Alexandru Ioan Cuza, încearcă să le aducă aminte politicienilor că unirea cu Basarabia este un obiectiv important.

Oameni poartă pelerine din steagul României, au afișe cu mesajul „Luptă pentru Basarabia” iar printr-un megafon prezintă un mesaj de susținere pentru marșul care va avea loc sâmbătă și pentru care care primarul general al Capitalei, Gabriela Firea a dat acordul parțial.

Acțiunea are ca scop pregătirea unui mare miting care va avea loc în Capitală pe 22 octombrie. Astfel, sâmbătă, 22 octombrie, de la ora 14:00, zeci de mii de bucureșteni și basarabeni și-au dat întâlnire la Hanul lui Manuc (Piața Unirii).

Evenimentul se va materializa printr-o ieșire masivă în stradă, cum nu s-a mai întâmplat în București în ultimul an. Organizatorii principali, Platforma Unionistă Acțiunea 2012, sunt la al cincilea an când organizează aceste Marșuri ale Unirii în București și Chișinău.