ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În Statutul Uniunii Salvați Bucureștiul, partidul care și-a schimbat denumirea în Uniunea Salvați România, oamenii conduși de Nicușor Dan au afirmat că scopul formațiunii„este dezvoltarea României pe baze, principii și relații sociale corecte, prin promovarea moralității și competenței, prin respectarea legii, printr-o administrație publică eficientă și printr-o competiție economică corectă, care să asigure creșterea substanțială a calității vieții românilor”.
 
Ca o paranteză: este interesant că deși USB își propunea la vremea respectivă să „salveze”  doar Bucureștiul, în statutul partidului se vorbea încă de pe atunci despre România. 

De asemenea, la articolul 6 al formațiunii lui Nicușor Dan, primul obiectiv politic asumat este „reașezarea ierarhiilor în societatea românească pe criteriile moralității și competenței" (SURSA).

La sfârșitul lunii septembrie, la Cluj Napoca s-a constituit filiala locală, informa la vremea respectivă Actual de Cluj.

Conform sursei citate, USR Cluj este condusă de Elek Levente, ajutat de cinci vicepreședinți: Radu Chirilă, Florin Chereji, Radu Boloveschi, Bogdan Rădulescu și Mihai Chereji.

Unul dintre vicepreședinți, dar și una dintre vocile cele mai vocale ale organizației clujene este actorul Bogdan Rădulescu. Acesta a fost condamnat de CNCD pentru pentru discriminarea creștinilor, după ce în 2014 acesta a avut o intervenție într-o emisiune televizată în care folosea un limbaj agresiv împotriva credincioșilor ortodocși.

Plângerea a fost depusă de două ONG-uri și de mai multe persoane fizice, CNCD finalizând dosarul cu o amendă pentru actorul în cauză.

Printre cele mai blânde apelative folosite de actor la adresa comunității ortodoxe, amintim: „scârbă de religie ortodoxă”, „viermi paraziți ce cresc pe oameni precum cancerul”, „analfabeți, tâmpiți și mulți". Acesta a mai spus că în momentul în care se va preda religia în școală, bisericile vor fi incendiate.

„În clipa în care o să vă târâți hoiturile peste copiii nostri în școli, să le vomați laturile Creației, asteptați-ne pe noi să dăm buzna peste voi în c...e voastre de biserici și să vă predăm evoluția cu torțe în mâini”.  Despre manualele de religie, actorul a spus că sunt "mânjite cu c...t”.
 
Acum câteva zile, respectivul personaj s-a remarcat din nou cu un comentariu agresiv la adresa românilor care au participat la o procesiune din București: „Cred că Sfântul Ciprian are niște moaște erecte, de v'o 24 de cm, noduroase și vânoase, altfel nu-mi explic de ce se înghesuie toți alegătorii lui Firea la pupat...”