ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Unirea Moldovei cu Țara Românească nu va sărbătorită de Klaus Iohannis în România. Președintele va merge la Strasbourg, unde va inaugura o expoziție dedicată victimelor Holocaustului, cu titlul „Drepți între popoare”, organizată de Președinția română a Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului.

Președintele a anunțat în urmă cu câteva zile că la București va fi înființat un Muzeu al Istoriei Evreilor din România.

"Un lucru mă bucură în mod special și țin să vi-l mărturisesc: voi putea să evoc la Strasbourg o realizare importantă, pe care am susținut-o încă de la începutul mandatului meu, și anume decizia înființării, la București, a unui Muzeu al Istoriei Evreilor din România. Ați fost unul dintre cei mai activi susținători ai acestui proiect, și vă rog, domnule Președinte Vainer, să îl sprijiniți și pe mai departe", a spus Iohannis pe 18 ianuarie la întâlnirea cu Aurel Vainer, Președintele Federației Comunităților Evreiești din România.

La ceremoniile legate de Unirea Principatelor, Administrația Prezidențială va fi reprezentată de consilieri prezidențiali.