ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O imagine cu mai mulți polițiști care pun benzină în niște recipiente de plastic aflate într-un portbagaj a dat naștere la numeroase comentarii. Cele mai multe îi acuzau pe oamenii legii ca fură benzină. Asta în condițiile în care benzinăria este flancată de camere video.

Pentru că instituțiile oficiale refuză să ofere explicații și să stopeze aceste denigrări gratuite, perpetuând folclorul fals promovat de toți necunoscătorii, cum că polițiștii ar fura benzina pentru autospecialele de serviciu, un polițist a decis să facă lumină.

Iată explicațiile postate pe o pagină de Facebook:

1. În primul rând, trebuie să știți că Poliția Română are în prezent contract de furnizare a carburanților DOAR cu S.C. LUKOIL Romania S.R.L. Ce înseamnă asta? Că polițiștii, la sfârșit de lună, sau când li se suplimentează cota de carburant, în funcție de nevoile fiecărei autospeciale sau subunități de poliție, alimentează cu carburant DIN CEL MAI IEFTIN (cel de 95 în cazul benzinei) DOAR DE LA STAȚIILE DE CARBURANT aparținând societății mai sus menționate, folosind un card individual pe care sunt depuse sume de bani de către Direcția Logistică. Banii nu se pot scoate de pe acele carduri și nu pot fi folosiți decât pentru alimentarea cu combustibil.

2. Autospecialele Poliției Române au distribuite în fiecare lună foi de parcurs în care se regăsesc kilometrii parcurși, zilele, orele și cine a folosit autospeciala, precum și o foaie individuală de alimentare. Fiecare autospecială poate fi condusă doar de polițiștii care au promovat examenul specific și care se susține periodic, acești polițiști fiind înscriși nominal pe foile de parcurs.

3. Vă veți întreba, ce caută polițiștii să toarne benzină în niște bidoane pe care le au în portbagaj? Este foarte simplu! Foarte multe subunități de poliție se află la zeci de kilometri de cea mai apropiată stație de carburant aparținând LUKOIL. Există posturi de poliție din mediul rural care se află și la 90 de km. de cea mai apropiată stație de carburant LUKOIL. Un drum dus întors doar până la acea stație ar consuma aproximativ 13-14 litri de carburant, CARBURANT CU CARE POLIȚIȘTII POT PATRULA 180 DE KM. PENTRU A VENI ÎN AJUTORUL NOSTRU, AL TUTUROR!!! Astfel, este mai simplu să-ți rogi un coleg să ia benzina ta sau poate a mai multor colegi în bidoane, pentru A NU MAI CONSUMA INUTIL 13 litri de benzină!!

4. În orice stație de carburant din țara asta dragă, se află montate minim 10-12 camere de luat vederi, în fotografie se văd doar 4. Puneți-vă o întrebare de clasa I. De ce ar fura un polițist benzină în bidoane în văzul tuturor, adică al cetățenilor, al angajaților stației de carburant și al camerelor de luat vederi care, ÎNREGISTREAZĂ PERMANENT?? În plus, de ce să ”fure” acea benzină în văzul lumii, nu ar putea să se ducă pe câmp sau în Cosmos, dacă ar vrea să fure așa ceva!? De ce să o facă într-o stație de carburant??? Și dacă, prin absurd, ar fura benzina respectivă, polițiștii respectivi trebuie să justifice kilometrii parcurși sau neparcurși, fiind clar că ar rezulta niște diferențe inimaginabil de mari între kilometrii parcurși și combustibilul consumat.

5. Oameni buni! Și eu am colegi pentru care am pus benzina în bidoane, pentru a-i scuti de un consum inutil. Poate am economisit tone întregi de carburant în acest fel. Nu a furat nimeni nimic, niciodată! Benzina distribuită lunar abia ne ajunge să ne facem treaba, darămite să mai și sutragă cineva din ea. Gândiți înainte de a posta în mediul online așa ceva!