ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Administratorul magazinului "Legende Vii" este urmărit penal pentru încălcarea articolului 5 din legea 217/2015, arată un anunț postat pe pagina de facebook a magazinului.

Articolul 5 al legii 217/2015 afirmă: "Fapta persoanei de a promova, în public, cultul persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni de genocid contra umanității și de crime de război, precum și fapta de a promova, în public, idei, concepții sau doctrine fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe, în sensul art. 2 lit. a), se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani și interzicerea unor drepturi."

ActiveNews arăta ieri că magazinul online „Legende Vii” (http://legendevii.ro) a suspendat de la vânzare tricourile cu portretele a trei personalități: Mircea Vulcănescu, Radu Gyr și Părintele Gheorghe Calciu. De asemenea, la somația Institutului „Elie Wiesel”, se va renunța la sloganul „ne vom întoarce într-o zi” – titlul unei poezii scrisă de Radu Gyr.

Părintele Gheorghe Calciu a fost primit la Casa Albă de președintele american Ronald Reagan, după ce a denunțat încălcarea drepturilor și libertății religioase în România lui Nicolae Ceaușescu.