ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul consilier prezidențial Adriana Săftoiu a criticat inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției în favoarea protejării familiei naturale, afirmând că este o țintă falsă și "noi am pus botul".

Într-o postare pe facebook, politicianul PNL consideră că fenomenul disoluției familiei este o "non-problemă, pe care au creat-o unii".

"Sunt întrebată insistent ce crede PNL despre referendumul pentru modificarea Constituției pe tema definirii familiei ca ”bărbat și femeie”.

Spun ce cred eu. Că cineva a băgat bățul prin gard și noi am pus botul, noi, în calitate de cetățeni ai acestei țări. Pentru că, de fapt, asta nu e o problemă reală, e o non-problemă pe care au creat-o unii", a scris fosta soție a lui Claudiu Elwis Săftoiu.

Mai mult, în contextul discuțiilor pe subiectul protejării familiei naturale, Adriana Săftoiu a descoperit, brusc, problema violenței domestice. Deși a fost deputat patru ani, timp în care a depus 24 de proiecte de lege, în co-parteneriat(doar patru au devenit legi, printre care și legea activității de picnic), fostul purtător de cuvânt al președintelui României nu a văzut și nu a auzit nimic despre violența domestică. Și nici nu a găsit de cuviință să atragă atenția asupra acestui subiect, în Parlament. În patru ani în legislativul României, Adriana Săftoiu a luat cuvântul în plen de doar 10 ori, incluzând momentele în care și-a depus jurământul și cel în care și-a prezentat demisia.
 
"Din punctul meu de vedere, adevărata îngrijorare e faptul că familia e atacată mai degrabă de abuzurile din familia bărbat–femeie asupra copiilor sau a femeii (mai rar a bărbatului). Mi se pare mult mai important acest subiect, violența domestică (eu i-aș fi spus sălbatică) din familii și faptul că familile monoparentale nu par un subiect la fel de serios ca spaima că dă LGBT-ul peste noi. Mă îngrijoreză că sunt multe (nu îmi permit să spun sute sau mii, fiindcă nu avem o statistică reală) femei care acceptă, alături de copii, să conviețuiască în familia tradițională cu traume psihice și fizice, din aceleași motive pentru care unii nu acceptă parteneriatele civile.
Voi pleda pentru stoparea violenței domestice în familia constituțională bărbat-femeie și pentru parteneriatele civile, inclusiv pentru cuplurile heterosexuale care trăiesc impreună fără să dorească să își oficializeze relația", a scris Adriana Săftoiu pe facebook..