ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alexandru Cumpănașu, candidat independent la alegerile prezidențiale, și-a lansat sâmbătă, în prima zi de campanie electorală, o formațiune civică, intitulată „FORȚA ROMÂNIA”, care îi va susține acestuia candidatura, urmând ca, de anul viitor, să devină partid politic.

„Dragi români, ASTĂZI ia ființă CEA MAI MARE MIȘCARE CIVICĂ și POLITICĂ DIN ROMÂNIA! Românii s-au săturat! Congresul Mișcării FORȚA ROMÂNIA va avea loc la ora 14:00 și va alege președintele formațiunii. Oamenii sătui de o justiție coruptă, o poliție incapabilă să protejeze cetățenii, sărăcie, minciună, populism, hoție, clanuri politice și interlope, abuzuri și lipsa de soluții pentru dezvoltarea și modernizarea României, se UNESC!”, a scris unchiul Alexandrei Măceșanu, sâmbătă, pe contul lui de social media.

Acesta se bazează pe susținerea a 25.000 de membri, grupați în jurul a 1700 de filiale din Romania și Diaspora. Totodată, el a anunțat un program politic structurat pe 50 de capitole. 
 
Printre cele mai interesante puncte se numără „investigarea privatizării Petrom de către OMV”, „ Revitalizarea Industriei de Aparare prin dezvoltarea de capabilitati proprii. Alocarea a cel putin 50% din cei 2% din PIB ai apararii pentru construirea de companii romanesti in parteneriat cu firme internationale. In prezent doar 5% din cele 6 miliarde de euro merg la companii romanesti din industria de aparare”,  „Re-negocierea contractelor cu General Dinamics pentru debolcarea programelor de inzestrare a armatei”, înființarea unui corp de 50.000 de rezerviști sau recâștigarea piețelor din Orient pierdute de România.

 
Programul politic:

1. Lupta impotriva abuzurilor statului

2. Militeaza pentru o justitie corecta

3. Apara romanii in fata clanurilor mafiote din: politica, administratie sau crima organizata

4. Asigura securitatea copiilor si familiilor in fata unui stat neputincios si ingenuncheat

5. Promoveaza Dezvoltarea si Modernizarea Romaniei prin: dezvoltarii agriculturii ca principala ramura economica, stabilirea turismului ca prioritate nationala de dezvoltare, incurajarea si promovarea sectorului IT & C, sustinerea sectorului de Cercetare - Dezvoltare - Inovare

3. Digitalizarea administratiei si a societatii romanesti prin implementarea de programe nationale la nivelul: ANAF, MAI, JUSTITIE, TRAFIC RUTIER, ADMINISTRATIEI PUBLICE LOCALE.

4. Plata Online si Asistenta cetateanului in procesul de plata a tuturor taxelor si impozitelor, indiferent de persoane fizice sau juridice

5. Dezvoltarea unui program national de TWIN BUSINNES pentru valorificarea expertizei si experientei Diasporei Romanesti (din fonduri europene infiintarea de companii de catre romanii din diaspora impreuna cu familia de acasa)

6. Reformarea sistemului consular si infiintarea de partide romanesti in diaspora care sa uneasca romanii si sa-i duca in Parlamentul fiecarei tari unde se afla acum

7. Infiintarea Jandarmeriei Scolare prin care un jandarm  va fi alocat fiecarui liceu din Romania pentru prevenirea fenomenului de bulling in acolo dar si pentru protejarea elevilor fata de clanurile mafiote ce recruteaza fete pentru prostitutie si retele de droguri.

8. Initierea unei Campanii Nationale de Strangere de Semnaturi pentru o initiativa legislativa care sa pedepseasca VIOLUL la fel de grav precum CRIMA iar rapirea in vederea exploatarii sexuale cu pedeapsa inchisorii pe viata. Aceasta Campanie si ulterior lege va purta numele de Legea Alexandra

9. Reinfiintarea structurii de Informatii din DGPI si modificarea legislatiei astfel incar SRI sa poata furniza oricarei unitati de parchet asistenta si informatii in caz de rapiri, disparitii, clanuri interlope.

10. Interzicerea migratiei parlamentarilor la alte partide sau grupuri parlmentare

11. Reintroducerea alegerii primarilor prin vot in doua tururi de scrutin si a referendumului pentru demiterea parlamentarului. Referendumul pentru demiterea parlamentarului poate fi initiat de 50% plus 1 din locuitorii colegiului pe care il reprezinta daca romanii sunt nemultumiti de activitatea acestuia

12. Revitalizarea Industriei de Aparare prin dezvoltarea de capabilitati proprii. Alocarea a cel putin 50% din cei 2% din PIB ai apararii pentru construirea de companii romanesti in parteneriat cu firme internationale. In prezent doar 5% din cele 6 miliarde de euro merg la companii romanesti din industria de aparare.

13. Modificarea legii rezervistului voluntar pentru crearea a cel putin 50.000 de rezervisti voluntari antrenati si pregatiti sa intervina, tinand cont de riscurile de securitate crescute la adresa Romaniei

14. Cresterea bugetului educatiei cu 0,5% la suta din PIB in fiecare an cu orizontul atingerii a 6% in maxim 4 ani.

15. Interzicerea imprumutarii Guvernului de pe piete interne sau externe fara prezentarea publica cu cel putin 30 inainte a conditiilor si a bamcilor/institutiilor financiare

16. Protejarea capitalului romanesc in fata abuzurilor statului si a presiunii multinationalelor. Oferirea unui cadru prefential de dezvoltarea a companiilor cu capital autohton si interzicerea repatrierii integrale a profitului de catre companiile cu capital strain.

17. Rascumpararea actiunilor vandute in cazul CEC si transformarea acesteia in Banca Romaneasca de Stat in totalitate pentru imprumuturi givernamentale

18. De-baronizarea Romaniei prin: re-introducerea votului direct pentru alegerea Presedintelui de Consiliu Judetean dar si prin infiintarea unui Departament AntiMafia in cadrul MFR.  Acest departament va lucra direct cu parchetul si va furniza in timp real informatii despre fraudarea fondurilor publice de catre liderii politici locali. Departamentul AntiMafia va identifica si retelele de trafic de carne vie din intreaga tara.

19. Interzicerea oricaror tranzactii catre paradisuri fiscale si Fonduri de Investitii Externe ce au rolul de paravan pentru spalarea banilor

20. Investigarea TUTUROR privatizarilor realizate in ultimii 30.

21. Recupararea tuturor datoriilor externe ale Romaniei si recastigarea pietelor economice din Orientul Mijlociu, Nordul Africii sau Orientul Indrpartat.

22. Re-negocierea contractelor cu General Dinamics pentru debolcarea programelor de inzestrare a armatei

23. Pastratea Sectiei de Investigarea a Infractiunilor in Justitie cu modificari substantiale in derularea activitatii.

24. Sustinerea Legii Raspunderii Magistratilor cu pastrarea independentei acestora dar cu raspunderi clare pentru ACHITARI in instanta sau abuzuri.

25. Sustinerea si Dezvoltarea Laserului de la Magurele ca principal pol de crestere economica a regiunii Bucuresti - Ilfov

26. Eliminarea pentru primul an de functionarea a oricarei taxe sau impozit pentru  Intreprinderi Mici sau Mijlocii

27. Re-negocierea contractelor de explorare si exploatare a resurselor din Marea Neagra atat cu partenerul american cat si cu cel rus

28. Investigarea cumpararii de catre OMV a PETROM si renegocierea comtractului.

29. Extinderea concediului maternal la o perioada de 3 ani.

30. Dezvoltarea de Parcuri Industriale pentru sectorul de Cercetare si Dezvoltare Tehnologica

31. Interzicerea exportului de material lemnos brut. Anularea contractului cu firma Schweighoffer sau alte companii similare.

32. Sanctionarea penala a celor care agreseaza animale sau le trateaza cu neglijenta. Prelungirea cu pana la 5 ani a termenului de eutanasiere pentru animalele din adaposturi. Construirea unei Campanio Nationale : " Adopta si TU" care sa vizeze adoptarea cator mai multe animale din adaposturi de catre cetateni.

33. Desfiintarea imunitatii de orice fel in cazul demnitarilor.

34. Interzicerea finantarii partidelor politice de la bugetul de stat. Finantarea acestora exclusiv din cotizatiile membrilor sau donatii.

35. Sustinerea Republicii Moldova, Ucrainei, Georgiei si Serbiei in procesul de aderare la Uniunea Europeana

36. Implicarea Romaniei in negocierile din Orientul Mijlociu si identificarea acesteia ca "the honest broker"

37. Eliminarea numirilor politice in diplomatie. Ambasadorii vor fi exclusiv diplomati de cariera.

38. Reducerea discrepantelor de dezvoltare intre regiuni si descentralizarea colectarii de taxe si impozite la nivel local. Limitarea Guvernului Central in procesul de alocare de resurse.

39. Desfiintarea partidelor infiintate pe criterii etnice si participarea acestora in aceleasi conditii cu restul partidelor la alegeri.

40. Realizarea unei Legi a Presei care sa inlocuiasca Legea Societatilor Comerciale si sa stabileasca drepturi si obligatii clare pentru jurnalisti si companii media in pastrarea echilibrului si corectei informari a cetatenilor.

41. Construirea unui nou pachet de legi privind functionarea serviciilor de informatii care sa clarifice statutul, atributiile, drepturile si limitele ofiterului de informatii in raport cu celelalte institutii. Legea actuala este din 1991.

42. Intarirea controlului civil asupra serviciilor de infornatii prin marirea numarului de membrii ai comisiilor mixte pentru control parlamentar la 15 in cazul SIE si 21 in cazul SRI ( in prezent sunt doar 5 membri in cazul SIE si doar 9 in cazul SRI)

43. Limitarea la un mandat in aceste comisii pentr fiecare parlamentar.

44. Reformarea totala a CSAT si a Strategiei Nationale de Aparare.

45. Reformarea din temelii a Avocatului Poporului ca atributii si implicare. In prezent adevaratul avocat al poporului este mass media

46. Crearea unor parteneriate solide cu Italia si Spania pentru ajutarea diasporei romanesti dar mai ales pentru crearea unui cadru legislativ comun in cazul infractiunilor asupra romanilor din aceste tari. Incurajarea unor parteneriate strategice economice si politice care cu Italia si Spania prin care sa ne sustinem reciproc interesele in cadrul UE. Actuala pozitie de "remorca" a Frantei nu aduce nici un beneficiu real pentru Romania. Pastrarea parteneriatelor strategice cu SUA, Polonia, Marea Britanie, Turcia. Construirea unui parteneriat strategic cu Israel si tarile arabe.

47. Eliminarea vizelor pentru romani in SUA

48. Eliminarea clanurilor politice infractionale

49. Reconstruirea legii pentru Protectia Copilului prin sanctiuni drastice in caz de abuz fizic sau emotional asupra acestora de catre familii sau persoane straine.

50. Infiintarea de Linii de Transport Statale pentru toti copii din mediul rural care invata in mediul urban.