ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat că și-ar dori ca pe lista partidului la alegerile parlamentare să se regăsească și jurnaliști, precum realizatorul Denise Rifai, despre care susține că are cunoștințe economice și poate purta un dialog, sau Simona Gherghe, care ar fi foarte bună "pe partea socială".

„Aș vrea de exemplu să lansez chiar provocări, pentru că poate și presa ar privi altfel și nu ar mai încuraja lupta asta antisistem dacă ar fi în interior, de exemplu dacă niște oameni din media românească ar vrea. Și mie îmi plac, sunt jurnaliste care îmi plac din media românească, care cred că ar face o figură frumoasă în politică. (...) Vă spun că un om ca Denise Rifai se poate regăsi pe lista PNL și ar face o figură foarte frumoasă dacă și-ar dori să vină alături de noi", a afirmat Gorghiu la Antena 3.

Atenționată cu privire la gafele lui Denise Rifai din cadrul emisiunilor electorale de la alegerile locale, liderul PNL a spus că a încercat să se uite „mai departe de imaginea vedetei de TV" și a găsit calitățile ei.

„M-am uitat la omul are cunoștințe în domeniul economic, care poate să facă un dialog pe absolut orice temă fără să se blocheze", a spus liderul PNL, care a precizat însă că nu i-a făcut jurnalistului o ofertă.

Gorghiu a dat și un exemplu de jurnalist al postului Antena 1, Simona Gherghe. „Mi-ar plăcea de exemplu să o văd pe Simona Gherghe făcând politică, pe parte socială sunt convinsă că ar fi unul dintre cei mai buni oameni", a spus ea, deși a precizat că este de părere că opinia Simonei Gherghe ar fi să rămână în presă.

Alina Gorghiu a subliniat că este interesată ca femeile să facă politică și ar dori să vadă mai multe făcând acest pas, afirmând ironic că practica a arătat că „femeile sunt bune la munca, dar bărbații sunt puși pe listă".

 Jurnalistul Realitatea TV Denise Rifai a fost ținta multor critici după seria de interviuri realizate în timpul campaniei electorale pentru alegerile locale, când și-a întrebat interlocutorii ce planuri au pentru "șinele de tramvai murdare" sau cum rezolvă problema microbuzelor mai late decât aleile dintre blocuri. Un alt episod l-a avut în centru pe liberalul Alexandru Nazare, al cărui slogan de campanie pentru Primăria Sectorului 1 a fost "Tu cu mine suntem unu". "Domnule Nazare, ce slogan e ăsta? Tu cu mine sau eu cu dumneavoastră suntem 1? Cum? Eu înțeleg că sunteți necăsătorit, dar chiar așa? Cu tot sectorul? Sau pe rând? În grup? Separat?", l-a întrebat Rifai.

Interviurile sale au ajuns și în atenția CNA, care a transmis Realitatea TV o somație în urma sesizărilor primite.