ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Desemnarea lui Marian Munteanu drept candidat al Partidului Național Liberal pentru Primăria Generală a Bucureștiului stârnește reacții din zona stângii.

Astfel, câteva ONG-uri solicită liderilor PNL să-l retragă pe fostul lider al studenților din cursa pentru edil șef al Capitalei. ONG-iștii susțin că desemnarea lui Marian Munteanu reprezintă "o ofensă" adusă valorilor democratice, acuzându-l pe fostul lider al studenților că "are simpatii fasciste". Apelul, trimis agenției Agerpres,  este semnat de opt ONG-uri.
 
Institutul pentru Politici Publice este un ONG înființat în 2001 și este parte a rețelei "deschise" a lui George Soros. Societatea Academică Română este ONG-ul condus de Alina Mungiu, despre finanțările căreia ActiveNews a scris aici. Centrul "Filia" este un ONG din zona extremei stângi, finanțat prin granturi ale Norvegiei, ca și SAR, dar și prin rețeaua deschisă a miliardarului George Soros.
 
Romani CRISS este un ONG înființat în 1993 care se ocupă cu drepturile minorității rome, la fel ca și alt semnatar, Agenția de Dezvoltare Comunitară "Împreună". Asociația ACCEPT  și "Euroregional Center for Public Initiatives" sunt două ONG-uri care se ocupă cu promovarea homosexualității și a dreptului la avort, având practic, același staff.
 
"Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități" face parte din rețeaua Open Society a lui George Soros.

Iată textul ONG-urilor

 

Apel pentru democrație și valori europene

Semnatarii, organizații de drepturile omului dar nu numai, fac apel către conducerea Partidului Național Liberal să retragă candidatura lui Marian Munteanu pentru Primăria Municipiului București considerând această nominalizare o ofensă adusă valorilor democratice ale societății în care trăim.

A avut și are simpatii pentru curente de orientare fascistă, de care nu s-a dezis niciodată.

Promovează un discurs bazat pe elemente ortodox-fundamentaliste incompatibil cu valori democratice si chiar Constituționale.

Doar cu aceste motive în minte, și cu îngrijorarea că prin promovarea unei astfel de persoane într-o asemenea candidatură unde poate să își expună ideile nocive ce pot să producă tulburări ireparabile în straturile sociale, etnice, confesionale și nu numai din societate românească cerem PNL retragerea sprijinului politic pentru Marian Munteanu.

Atragem atenția că prin insistarea cu această candidatură, România riscă să intre într-o spirală izolaționistă ce poate avea consecințe foarte grave pentru Democrația românească.