ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, îi îndeamnă pe români să-i primească cu inima deschisă pe refugiații musulmani, iar România să devină țara est-europeană care să reprezinte un exemplu de toleranță și incluziune:

''Tuturor trebuie să li se ofere o șansă să se dezvolte, să aibă o contribuție și să schimbe ceva în această lume. (...) Cred că România ar putea fi țara est-europeană care să reprezinte un exemplu de toleranță și incluziune, primindu-i pe aceia care își doresc un viitor mai bun. Cei care își caută o nouă casă aduc cu ei energie și idei, spirit antreprenorial și entuziasm. Nu considerați acest lucru o potențială povară pentru societate, ci o potențială resursă. Lăsați-i pe acești imigranți să devină parte a acestei noi Românii pe care o creați, una lipsită de corupție, în care principiile statului de drept se aplică tuturor cetățenilor și fiecăruia în parte și în care fiecare membru al societății are ocazia de a contribui la vibranta cultură și economie a României", ne cere ambasadorul SUA.

"Pe 3 februarie, la o moschee din Statele Unite, președintele Obama le-a reamintit tuturor musulmanilor americani: "Nu sunteți musulmani sau americani, sunteți musulmani și americani". Îi încurajez pe toți locuitorii acestei minunate țări, cu o îndelungată istorie și o foarte mare diversitate, să îi primească pe imigranți și să-i ajute să fie musulmani și români'', spune Klemm, citat de Mediafax.

Ambasadorul SUA face o pledoarie pentru diversitate, invocând ca argumente Holocaustul, lupta lui Martin Luther King sau imigranți celebri ca Albert Einstein, Madeline Albright sau Gloria Estefan.

''Cu siguranță, poate fi înfricoșător să primești noi imigranți, mai ales în număr mare. Ce se va întâmpla dacă nu se acomodează, dacă vor sufoca serviciile sociale, financiare sau medicale, dacă iau locurile de muncă ale unor oameni care sunt aici de ani de zile? Există multe necunoscute. Dar să nu uităm că unele dintre cele mai mari contribuții ale Americii la societate s-au datorat imigranților. (...) Am prezentat aceste exemple pentru că nimeni nu poate ști de unde va proveni următorul Einstein sau următoarea Estefan".

El susține că a primit un e-mail de la o anumită persoană, pe care o numește ''James Bond'', care voia să-i afle părerea despre ''ceea ce el a definit invazia musulmană a Europei''.

"Recent am primit un e-mail de la James Bond. Îmi dau seama că acesta nu este numele său real, ci un pseudonim, dar subiectul abordat era unul serios. Din cuvintele sale, era evident că își iubește foarte mult țara, România, și că este preocupat de bunăstarea și viitorul acesteia. Voia să afle care este părerea mea despre ceea ce el a numit «invazia musulmană» a Europei. Era îngrijorat cu privire la imigranții recent sosiți pe continent, în special în această țară și mi-a cerut să comentez subiectul. Am considerat că este important să fac acest lucru''. 

Deputatul Daniel Gheorghe a reacționat dur:

"Domnul ambasador Hans Klemm cred că își depășește atribuțiile diplomatice prin astfel de mesaje comune mai curând unei convenții politice a democraților americani decât cadrului relațiilor bilaterale româno-americane. Consider parteneriatul strategic cu S.U.A. vital pentru poziția României în Europa , însă nu cred că astfel de lecții de multiculturalism pot servi în vreun fel prieteniei dintre cele două națiuni creștine, Statele Unite și România. Cred că ar fi în avantajul ambelor părți ca domnul ambasador Klemm să discute mai mult despre extinderea cooperării economice ori militare dintre țările noastre și să ne dea mai puține citate din declarațiile politice ale domnului președinte Barack Obama exprimate în lăcașe de cult musulman.

Politica în materie de imigrație ține de suveranitatea națională a României și nu poate face obiectul unui supra-control din partea nici unei entități politico-statale externe. Cred în continuare într-un parteneriat politic extins între România și Statele, un parteneriat așezat pe cele două fundamente solide care ne unesc cu adevărat : cultura libertății și civilizația creștină !"