ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Europarlamentarul Maria Grapini l-a atacat dur, pe Facebook, pe Andrei Pleșu, spunând despre acesta că este "un frustrat care nu a făcut nimic pentru România".

”Sunteți un frustrat domnule Pleșu. Ați fost în vreo trei guverne ministru, ați fost mare consilier prezidențial și nu ați făcut NIMIC. Absolut NIMIC! Criticați pe alții care lasă ceva în urma lor, prin munca lor; pe cei care s-au implicat în proiecte sociale, educaționale, culturale. Puteți spune când ați ajutat un tânăr talentat, un copil bolnav, un bătrân? Puteți spune dacă ați sădit un pom, ați făcut o fântână, ați ajutat la construcția unei case mistuită de flăcări, ați creat un loc de muncă? Sau, să revenim la sfera dumneavoastră intelectuală - ați susținut editarea unui tânăr scriitor? Vă considerați mai presus de alții și cu aerul unui om plin de el (aveți și unde pune, dacă ne uităm la gabarit) persiflați pe toată lumea!”, este mesajul scris de Maria Grapini pe Facebook .

Grapini a postat acest mesaj după ce Andrei Pleșu a publicat, luni, pe blogurile Adevărul, un articol intitulat "România încercare de diagnostic",  în care scrie, între altele: "Într-o țară normală, n-ar fi trebuit să auzim niciodată de personaje ca Maria Grapini, Cristiana Anghel, Mirel Palada, Ninel Peia, Olguța Vasilescu, Gheorghe Funar și mulți, mulți alții din aceeași făină, n-ar fi trebuit să avem un veleitar tomnatic pe locul 2 în stat, n-ar fi trebuit să avem la Președinție trei specii diferite de fudulie: «sunt lider regional și Havel local», «sunt cel mai bun căpitan, președinte, prim-ministru», «sunt ditamai președintele și vreau să mi se ducă paltonul și să fac mici concedii private în marginea vizitelor oficiale»".