ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pelerinajul la Sfanta Parascheva s-a încheiat, iar pupătorii de moaste, de o sută de ori mai numeroși decat ONG-istii de la mitingurile cu tentă secularistă își dau întâlnire în Dealul Patriarhiei.

Acolo îi așteaptă „harca” Sfântului Dimitrie Basarabov izvoratoare de "moaștenol”, substanța comercializată de către Patriarhul Daniel în scopul strângerii de fonduri pentru Catedrala Mântuirii Neamului. In așteptarea întâlnirii, săbiile virtuale se ascut.

Unii dintre autointitulații tineri frumoși și liberi abia așteaptă reeditarea la București a spectacolului de teatru cu iz electoral, așa cum a fost catalogată minunea vindecării unei demonizate la moaștele Sfintei Parascheva, pentru a face cunoscută a suta mia oară impostura oamenilor Bisericii. Fideli continuatori ai tradiției iacobino-bolșevice, ei sunt gata să prezinte binefacerile ateismului ridiculizându-i pe aceia care tributari fiind obscurantismului medieval se târăsc în genunchi prin fața cadavrelor ori a chipurilor cioplite.

Tare mi-e însă că moșii, babele și în general toți cei „îndobitociți” de educația religioasă ce le-a fost predată în școli vor găsi alinare și răspuns la problemele vieții tocmai la „harca” Sfântului Dimitrie Basarabov și nu în lecțiile de evoluționism pe care unii dintre adepții actualului (nu fostului) Nicusor au amenințat că le vor preda cu bâtele prin biserici.