ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


George Friedman spune că vizita lui Klaus Iohannis în SUA și întâlnirea lui cu Donald Trump se poate explica simplu: România a căpătat o importanță crucială pentru Statele Unite.
 
Acesta avertizează că România e amenințată din două direcții, Rusia și Turcia.

„Pentru Statele Unite, două sunt țările care contează când vine vorba de contracararea Rusiei: una e Polonia, cealaltă e România. Acum, cu evenimentele din Turcia, România e și mai importantă. E de o importanță crucială pentru Statele Unite”, a spus George Friedman la Digi 24.

„În mod cert, România este o țară foarte proamericană. Cred că e pentru că e interesul său național. România e expusă pe frontul estic, Moldova se confruntă cu presiuni din partea rușilor. Celelalte țări pot oferi o susținere economică, dar numai Statele Unite oferă informațiile și resursele militare pe care România trebuie să le aibă pentru a rămâne liberă”, a adăugat el.

„Aveți de-a face cu probleme care vin din două direcții: România se confruntă cu rușii, care sunt o putere în declin. Vă confruntați, de asemenea, cu turcii, care sunt o putere în ascensiune. Asta vă face importanți pentru noi, dar e o regiune foarte periculoasă în care să trăiești”, a mai spus fondatorul Geopolitical Futures și Stratfor.

George Friedman este fondatorul Geopolitical Futures și al agenției Stratfor.