ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Avocatul fostului general Victor Atanasie Stănculescu a confirmat că acesta a înregistrat niște casete video cu mărturii despre evenimentele din 1989.

Cătălin Dancu afirmă că acestea au fost lăsate prin testament unei persoane și va depinde numai de aceasta să le facă publice.

"Acea persoană care prin testament a fost mandatată de domnul general Stănculescu ca și beneficiară a drepturilor de autor, să aibă puterea de a da publicității aceste casete, pe care chiar și el le-a confirmat, și pe care nu vor găsi doar memorii ale generalului Stănculescu, ci și mai multe alte aspecte, și vă spun clar că dintr-o ținută extraordinară generalul Stănculescu nu a dorit să spună tot ceea ce ar fi putut să spună în cadrul acelui proces, pentru că situația era alta", a declarat avocatul Cătălin Dancu, miercuri, la Crematoriul Uman Vitan-Bârzești, acolo unde a fost incinerat Victor Atanasie Stănculescu.

Avocatul spune că mulți ar trebui să fie îngrijorați dacă acele casete vor fi publice. "Cei care au fost din prima clipă în momentul Revoluției și până în momentul în care și-a dat sfârșitul cred că știu la ce ar trebui să se aștepte și vorbesc de o chestiune mai degrabă de moralitate față de societate decât de vreo răspundere penală. Mulți mai sunt în viață", spune Dancu.