ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Traian Băsescu susține că România, din momentul promulgării "legii defăimării", va fi pusă în linie cu China, cu Federația Rusă și Turcia, adăugând că proiectul de act normativ trebuie întors în Parlament de șeful statului.

"Categoric trebuie trimisă la Curtea Constituțională. Întâi întoarsă în Parlament cu observațiile președintelui. Eu aș întoarce o asemenea lege cu o singură recomandare: uitați-o. Pentru că România din momentul promulgării acestei legi va semăna foarte bine cu China, cu Federația Rusă, cu Turcia, cu zone din acestea care nu au nimic cu democrația. Și asta v-o spune un om care, online este atacat de dimineață până seara. (...) Întotdeauna am avut credința că mai devreme sau mai târziu, eu cred că mai devreme deja, defăimarea gratuită nu va mai prinde la români. Ori, asta este forța unei națiuni, când defăimătorii nu mai au succes", a spus fostul șef al statului pentru B1 TV.

El a adăugat că, prin "Legea defăimării" românii sunt privați de dreptul de a se maturiza.

"Să nu mai pice în capcanele gratuite ale defăimării (n.r. românii). Să facă deosebirea între defăimare și anchete jurnalistice care, uneori, mai pot merge și apropiat de adevăr, dar fără să fie extrem de exacte. Deci, această lege ne pune în linie cu China, cu Federația Rusă a lui Putin și cu Turcia lui Erdogan", a mai spus Băsescu.

Membrii Comisiilor juridică și pentru drepturile omului din Camera Deputaților au dat marți, în ședință comună, raport de admitere pentru proiectul de lege privind promovarea demnității umane și toleranței față de diferențele de grup, adoptând și un amendament care vizează aplicarea unor sancțiuni contravenționale pentru cei care discriminează persoane fizice, între 1.000 și 30.000 de lei, respectiv grupuri sociale — între 2.000 lei și 100.000 de lei.

Raportul a fost adoptat cu majoritatea voturilor deputaților PSD, fără susținerea UDMR și PNL.