ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a comentat criza politică a partidului de guvernământ, PSD, afirmând că este „opera” a doi foști membri ai fostului său partid, defunctul PDL.

 

„Fostul PDL poate fi mândru! Dramoleta politică de la PSD are 2 autori. Primul, inculpatul Darius Vâlcov (fost PDL), care a analizat activitatea miniștrilor și a prezentat în CEX raportul de ineficiență al Guvernului. Al doilea, condamnatul Liviu Dragnea (fost PDL), care a executat Guvernul, în frunte cu Premierul Grindeanu. Fostul PDL poate fi mândru, a furnizat PSD-ului 2 oameni care știu cum se distruge un partid din interior.
 
PS. Darius Vâlcov și Liviu Dragnea sunt doi politicieni care își fac iluzii deșarte că, fiind obedienți sistemului, vor scapa de problemele juridice pe care le au”, a scris fostul președinte pe rețeaua de socializare.”, a scris Băsescu.
 
Ulterior, fostul președinte i-a recomandat premierului Grindeanu să facă un alt Guvern din membri ai PSD și ALDE și să-i înainteze această formulă președintelui Iohannis.

„Grindeanu este obligat de Constituție să își facă Guvern
Dragnea a confundat guvernul României cu un guvern al PSD. N-a priceput nici acum că un guvern trecut prin Parlament este un guvern care slujește țara, și nu PSD-ul. 
Ce are de făcut Grindeanu, plecând de la premisa că nu s-a speriat de Vâlcov și Dragnea ca să își prezinte demisia? 
1. Inventariază lista miniștrilor PSD si ALDE care au demisionat.
2. Caută și nominalizează miniștri cu carnet de membru în PSD și ALDE (pentru a respecta structura politică a guvernului votat în Parlament).
3. Inaintează lista miniștrilor demisionari și lista miniștrilor propuși în cabinet către Președintele Iohannis. 
Aceste lucruri ar trebui făcute până mâine dimineață, pentru că Președintele pleacă în zilele următoare, pentru circa o săptămână. Dacă nu, mai bine demisionează, pentru că ar transforma criza de interese din PSD într-o criză politică a României.
Dacă Dragnea își face iluzii că o moțiune împotriva Guvernului Grindeanu va trece prin Parlament, se înșală amarnic.
Dacă Grindeanu nu își face guvern și demisionează, joacă Iohannis. În locul lui, aș trimite PSD-ul în opoziție fără să clipesc”, a notat fostul primar al Capitalei.