ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mari manifestații de stradă împotriva unei puteri politice au existat și există în toată lumea, mai ales în statele conduse de puteri conservatoare, din Washington până în Varșovia, Budapesta sau Istanbul.

Mesajul lui Johannis, ca mediator: numai strada are dreptate.

Absolut nimic despre Statul Polițist, nimic despre acest pol politic antidemocratic numit Binom, ce intervine în viața politică rezultată în urmă alegerilor, nimic despre realitatea intervenției SRI în Justiție, care este considerată "câmp tactic" printr-o decizie desecretizată a CSAT.

Johannis se bucură pueril în fața luminițelor orașului în "sărbătoare": "imaginea aceea splendidă din Piață Victoriei, cu telefoanele iluminate, cred că o știți cu toții."
O imagine care seamănă cumplit cu aceea de acum câțiva ani, din Piața Maidan.

Îi felicită "pe părinții care și-au dus copiii în Piață Victoriei pentru o lecție autentică de democrație" când acolo - ați văzut și imagini - s-a practicat de către unii inconștienți discursul urii ca formă de reeducare.

Despre referendumul cerut de trei milioane de români iarăși, absolut nimic. Și e firesc, atâta vreme cât masa tăcută a României profunde este disprețuită, fiind formată din "fanatici religioși".

Johannis are România lui, ar vrea și Guvernul lui dar nu poate (a cerut însă indirect demisia guvernului Grindeanu); vrea, ca un corolar, și Referendumul lui. Ce va întreba la acest referendum, este absolut hilar. Este lipsit de noimă, dar are rolul de a acoperi tema REALĂ care frământă societatea.

Niciun mesaj coeziv, doar glumițe căznite, aer arogant de țoapă de provincie ajunsă la palat că să spună ce-i trebuie prostimii, zâmbet forțat.

Impresia pe care mi-a dat-o discursul, văzut înregistrat, la rece, este de infantilism acut.

NU văd ieșirea din impas cu un astfel de discurs, dimpotrivă. Prin dorința de a da jos guvernul, Johannis cere practic continuarea protestelor, ceea ce era de așteptat.
El trebuie să salveze Puterea politică din exteriorul vieții politice: Binomul DNA - SRI, precum și ONG-urile Soros, care au un reprezentant chiar la Cotroceni, prin Sandra Pralong, dar mai au încă și un ambasador: Klemm.

Protecția este, deci, reciprocă.

Categoric, prin modelul ANTIDEMOCRATIC și antipopular (se sprijină pe strada votanților USR în special, precum și pe acoperiții din presa Sistemului) pe care-l promovează, președintele Johannis reprezintă o vulnerabilitate majoră la adresa democrației si siguranței naționale.

Însă, fiind sprijinit de o parte din servicii și de DNA-ul Codruței Kovesi (ea însăși fiind demonstrată de ofițerul acoperit Sebastian Ghiță, fost prieten, ca intervenind în viața social-politică prin fabricarea de dosare, dar dovedită și plagiatoare), are energia ca să dividă România.

Unde se va opri?

E singura întrebare pe care o am după ce i-am urmărit discursul.