ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderul Partidului România Unită (PRU), deputatul Bogdan Diaconu, a anunțat luni că PRU va propune interzicerea limbii maghiare în cadru oficial.

Propunerea legislativă, pentru respectarea utilizării limbii române ca limbă oficială a statului român, vine după ce au apărut pe internet imagini cu mașina Poliției Locale din Odorheiu Secuiesc, inscripționată în limba maghiară.

Proiectul ar urma să fie depus la Parlament săptămâna viitoare.

Peter Eckstein Kovacs, membru UDMR, a precizat, într-o intervenție telefonică, la postul B1 TV, că această propunere legislativă nu respectă tratatele internaționale.

"Este o propunere care contravine nu numai înțelegerilor, dar și tratatelor internaționale la care România este parte. Contravine spiritului european. De ce să te deranjeze dacă se inscripționează în gară sau la poliție în altă limbă cunoscută de comunitate? Viitorul merge pe multilingvism. Oamenii trebuie să înțeleagă cât mai bine. Nu văd rostul aceste inițiative, dar se va pronunța Parlamentul", a spus acesta.

O imagine a stârnit controverse printre utilizatorii Facebook după ce liderul PRU, Bogdan Diaconu, a făcut-o publică, duminică. 

O mașină a Poliției Locale din Târgu Secuiesc este subiectul dezbătut aprins printre fanii politicianului, iar motivul este simplu - limba în care a fost inscripționat mesajul. Mai precis limba maghiară.