ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Britanicii au ales Brexit, Regatul Unit redevine stat pe deplin independent și suveran, iar pentru supușii Majestății Sale Regina Angliei se deschide un drum plin de greutățile inerente refacerii organismului național, după decenii de degradare produsă de globalizarea și integrarea europeană.

Mulți se bucură de acest Brexit, mulți se întristează, iar câțiva, anume Stăpânii acestui Matrix în care s-a transformat lumea, caută febril alternative la situația de criză pentru Sistem, criză pe care au acceptat-o ca posibilă, însă au estimat-o de o probabilitate extrem de mică. Firesc, s-au folosit numeroase pârghii de influență a maselor: mass-media, entități din societatea civilă, partidele pro-UE, birocrația UE și mai ales, o propagandă al cărei nivel de deșănțare și penibil l-am mai întâlnit doar în timpurile dictaturii lui Ceaușescu. Totuși, în ciuda acestui supra-control la care, subtil și dificil de dovedit, este supus cetățeanul europea și implicit, cetățeanul britanic, Națiunea Britanică a decis să părăsească U.E.

Privesc la televiziunile de știri și publicațiile de pe la noi, deținute/finanțate de forțe loiale Matrix-ului și mă îngrozesc de felul în care este prezentat acest eveniment istoric. Nicăieri nu se discută despre cauzele reale care au provocat Brexit. Dimpotrivă, lamentările gen "Vai, vai, ce dezastru, apocalipsa, nenorocire" etc. se împletesc cu amenințări mai mult sau mai puțin voalate la adresa britanicilor, gen "Vedeți voi, criză economică, lira sterlină se prăbușește, veți intra în haos, sfârșitul UK" etc. Matrix alege să fie tâmpit, neagă evidența și prezintă Brexit, nu ca voință a britanicilor și deopotrivă efect al crizei Sistemului, ci ca un fel de "automutilare" a britanicilor. Din când în când, se mai aruncă abureala penibilă cu "Putin e de vină!", dovada supremă a cretinismului care tinde să cuprindă mintea celor care conduc destinele U.E. Jignitor, stupid și inutil...

Jignitor, pe de o parte, pentru britanici, pentru că în UK chestiunea Brexit chiar s-a dezbătut serios în clasa politică, în societatea civilă și în mass-media, iar britanicii au votat informați și conștienți de consecințele votului lor, fie că a fost pro-Brexit, fie anti-Brexit. Jignitor, pe de altă parte, pentru cetățenii europeni care sunt considerați ca fiind niște retardați, incapabili să observe realitatea relației de cauzalitate între criza profundă a UE și Brexit.

Stupid, pentru că o atare atitudine nu poate aduce necesara reformare a structurilor UE, dimpotrivă, va avea ca efect o creștere puternică a sentimentului anti-UE (atenție, nu anti-european, cum propagă cu gura plină "comentatorii politici" de la noi, cu mintea infestată de propaganda Sistemului și probabil, cu buzunarul plin de banii veniți tot de la Sistem!) în rândul cetățenilor europeni.

Inutil, pentru că nu oferă o soluție viabilă, eficientă și mai ales, morală, pentru rezolvarea crizei. Să-i jignești pe britanici că au decis să-și redobândească independența și suveranitatea în mod deplin sau să bălmăjești că "Rușii au manipulat, au cumpărat presa, au influențat pe britanici, deci, Putin e de vină, Brexit e victoria lui Putin, bla, bla, bla, săriți, că ne violează rușii pe U.E." reprezintă fie dovada că Sistemul este complet virusat și cei care-l conduc sunt bolnavi cu capul, fie dovada că Sistemul ne consideră niște cretini incapabili să distingem realitatea de iluzie, înțelepciunea de nebunie.

Acțiunea curajoasă, de un naționalism moderat și echilibrat, întreprinsă de britanici reprezintă un semnal major pentru celelalte națiuni din U.E. Eșecul birocrației de la Bruxelles, mecanismele ineficiente ale U.E., incapacitatea de a rezolva gravele probleme sociale și economice care afectează națiunile europene, degradarea democrației în plan economic - cu o economie europeană controlată de marile corporații și de sistemul bancar privat, care prin acțiunile lor au distrus economia clasei de mijloc din U.E. - politica stupidă cu privire la gestionarea invaziei de refugiați, inegalitățile sociale etc. toate acestea și probabil multe altele au fost cuprinse în votul Brexit al britanicilor.

Națiunea Britanică a inspirat națiunile europene în dobândirea și promovarea drepturilor și libertăților. Brexit-ul britanicilor inspiră Națiunile Europene să lanseze lupta de redobândire a Europei.

Lupta va fi teribilă și Națiunile Europene pornesc cu un mare dezavantaj în această luptă istorică de recucerire a Europei, căci nu au puterea financiară, informațională și materială a Sistemului. Totuși, europenii dețin ceea ce Sistemul nu are și nu va avea vreodată, anume puterea votului, puterea de a ieși în stradă, de a asalta fortărețele birocrației de la Bruxelles, de a iniția reforma necesară pentru ca Europa să rămână o Europă Unită și o Europă a Națiunilor.

Brexit-ul va aduce românilor, pe termen scurt, numai dezavantaje. De fapt, mai corect, va aduce acelor români care muncesc în UK și rudelor acestora rămase în țară, dezavantaje financiare. Ubi bene, ubi patria se sfârșește pentru românii plecați la mai bine, în UK. Va veni vremea ca acești români să părăsească UK, dacă nu au cetățenia britanică și să vină în țară. Tot răul este spre bine, pentru că acești români au datoria să aducă din UK valorile democrației britanice și disciplina economiei britanice, să le promoveze aici și să contribuie la renașterea Națiunii Române. Altfel spus, să lupte cu adevărat, aici, în țară, împotriva corupției și dezastrului economic din România, iar nu de la distanță, ca până acum și nu doar din patru în patru ani, pe la cozile de la secțiile de votare din diaspora.

Despre U.E. eu sper să dispară și să fie înlocuită cu o Uniune Liberă a Națiunilor Europene, o uniune în care să nu mai existe o birocrație egoistă și autosuficientă supra-națională, precum este cea a U.E., o uniune în care să nu mai existe camarila de politruci din Comisia Europeană și Parlamentul European care sfidează voința Națiunilor Europene și refuză să le mai reprezinte cu adevărat, o uniune în care economiile naționale să se dezvolte în mod liber, fără a fi acaparate și distruse de marile corporații multinaționale sau de sistemul bancar internațional. Mai presus de orice, sper ca U.E. să fie înlocuită cu o Uniune Liberă a Națiunilor Europene în care valorile creștine - care au modelat civilizația europeană și sufletul Națiunilor Europene - să fie reașezate la loc de cinste, reconstruind societatea europeană în spiritul creștin, exorcizând-o de influențele multiculturalismului secularist și ale neomarxismului cultural.

Nu știm ce va îngădui Dumnezeu pentru Națiunile Europene. Rămânem, deocamdată, cu întrebarea: Quo Vadis, Europa?
 
...o întrebare la care tu, europeanule, ești obligat să găsești răspunsul.
 
Post scriptum
 
MATRIX reacționează, deja sunt lansate variante de "recuperare", dar și amenințări mult mai serioase. Cică: este posibil ca votul să fie "întors" în Parlamentul britanic; pericolul secesiunii Scoției îi va determina pe britanici să se răzgândească; se va scumpi grozav benzina în UK și britanicii vor ieși în stradă să ceară un nou referendum pentru reîntoarcerea în U.E.; economia UK va fi izgonită din Piața Comună etc. E clar! MATRIX a intrat în panică!