ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, marți, întrebată despre referendumul inițiat de președintele Klaus Iohannis pe tema grațierii și a modificării codurilor penale, că organizarea referendumului din 2012 a costat foarte mult, iar din punctul său de vedere sunt alte priorități.

„Referendumul din 2012 (pentru suspendarea președintelui Traian Băsescu - n.r.) a costat foarte mult. Din punctul meu de vedere, sunt alte prioriăți. Este o analiză pe care trebuie să o facă mai mulți factori și avem în momentul acesta, zic eu, prioritate să aplicăm măsurile pe care noi ni le-am asumat prin programul de guvernare, dar este o situație care trebuie analizată”, a declarat Carmen Dan, marți dimineață, la Alexandria, întrebată despre referendumul solicitat de președintele Klaus Iohannis pe tema grațierii și a modificării codurilor penale.

Președintele Klaus Iohannis a declanșat, marți dimineață, procedura pentru organizarea referendumului privind justiția și a transmis Parlamentului o scrisoare pe această temă. Președintele contestă cele două ordonanțe de urgență privind grațierea și modificarea codurilor penale.

„Marți, 24 ianuarie a.c., Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a declanșat, în conformitate cu prevederile art. 90 din Constituția României, procedura privind organizarea unui referendum național prin care poporul să-și exprime voința cu privire la următoarea problemă de interes național: Continuarea luptei împotriva corupției și asigurarea integrității funcției publice", a transmis marți Administrația Prezidențială.

Scrisoarea pe tema referendumului a fost transmisă președinților celor două Camere, președintele solicitând consultarea Parlamentului cu privire la problema sus menționată.

„Referitor la declanșarea unui referendum național a fost informat și Prim-ministrul României, domnul Sorin Mihai Grindeanu", mai spune Administrația Prezidențială.