ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Dacian Cioloș a afirmat că a greșit de mai multe ori de când ocupă funcția de șef al Guvernului, privind modul în care a ales unii oameni și în care a luat anumite decizii, însă, spune că a încercat să își corecteze greșelile.

„Am greșit de mai multe ori și am încercat să-mi corectez greșelile. Am greșit probabil și în modul în care am ales unii oameni, am greșit, probabil, și în modul în care am luat anumite decizii. (...) Atunci când faci o greșeală materială, ți-o asumi. Atunci când faci o greșeală în procesul decizional, poți să corectezi acea decizie, dacă-ți recunoști greșeala la timp și vii cu o altă decizie care să amelioreze lucrurile sau, dacă consultându-te cu alți oameni care probabil că au o viziune mai bună, iei decizia corectă. Eu cred că nu putem învăța decât din greșeli. Important este ca aceste greșeli să se repercuteze cât mai puțin asupra celorlalți și important este chiar să învățăm din greșeli și să nu le punem sub preș", a declarat Dacian Cioloș, joi seară, întrebat dacă a greșit de când este prim-ministru.

„Sunt vorbe și...și astea sunt slogane. (...) Unii au impresia că, dacă le repetă de nu știu câte ori la televizor pe zi, suprapunând pe asta (...) un colaj cu anumite imagini, o să creeze o percepție publică, după care o să vină cu un sondaj și să spună: 'Uite cât la sută din oameni nu vor tehnocrați'. Pe mine nu cuvintele mă interesează, ci mă interesează faptele, mă interesează oamenii și mă interesează să văd rezultatele. Eu n-am nevoie de etichete ca să fiu eu însumi și ca să-mi folosesc cât mai bine pot cunoștințele, competența, imaginația, să-mi fac treaba bine acolo unde sunt pus și îndrăznesc să cred că în același fel gândesc și cei pe care i-am ales colaboratori. (...) Eu cred că trebuie să ne bazăm pe astfel de principii de autenticitate, nu de vorbe în vânt", a mai afirmat Cioloș.