ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La sfârșitul lunii noiembrie, la Cluj Napoca, se va organiza un marș pentru autonomia Transilvaniei, informează Vocea Transilvaniei.

Evenimentul care va avea loc pe 30 noiembrie are o pagină de facebook și se intitulează "Marș pentru autonomia Transilvaniei/Erdély/Siebenbürgen", iar pe rețeaua de socializare și-au anunțat prezența peste 100 de participanți.

"Evenimentul se dorește a fi un marș scurt cu un punct terminus unde 3-4 persoane au să țină cuvântări scurte despre importanța descentralizării masive a puterii și distribuirea ei către comunitățile din regiunile istorice autonome, la fel cum este și cum funcționează in Europa civilizată de Vest”, a declarat pentru Vocea Transilvaniei Mircea Dăian, fondatorul Liga Transilvania Democrată, unul din organizatorii acestui eveniment.
 
Conform articolului 1, alineatul 1 din Constituția României, "România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil".