ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


PSD și ALDE au pierdut majoritatea în Camera Deputaților, după ce patru parlamentari ai Puterii au plecat în partidul lui Victor Ponta, informează România Liberă.

Soarta majorității parlamentare depinde acum de UDMR, precizează sursa citată.

Pro România, partidul condus de Victor Ponta, a racolat, ieri,  încă patru deputați de la PSD.  Cel mai cunoscut este Ion Mocioalcă, fostul lider PSD Caraș-Severin. Ceilalți trei deputați care au plecat de la PSD la Pro România sunt Ion Spânu (Caraș-Severin), Mihai Mohaci (Brașov) și Mihai Valentin Popa (Brașov).

Sursa precizează că miza acestei bătălii este debarcarea lui Liviu Dragnea din fruntea Partidului Social Democrat. PNL a depus deja o cerere de schimbare a lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al Camerei Deputaților. Solicitarea se bazează pe o serie de acuzații de încălcare a Constituției și a regulamentului Camerei Deputaților. Liviu Dragnea este acuzat că a refuzat convocarea sesiunii extraordinare, solicitată de PNL, USR și PMP pentru 20-24 august 2018. De asemenea, liderul PSD este acuzat de încălcarea principiului constituțional al separației puterilor în stat, al independenței justiției și folosirea funcției în interes propriu. Lui Dragnea i se reproșează și declarațiile fără mandat, în numele Camerei Deputaților, împotriva SUA, UE și NATO. Președintelui Camerei Deputaților i se reproșează și blocarea abuzivă a inițiativelor parlamentare ale partidelor din Opoziție.


După ultimele demisii din partid, PSD mai are 144 de deputați și cu sprijinul celor 19 parlamentari ALDE, adună 163 de voturi. Însă, în Camera Deputaților majoritatea este de 165 de voturi. Pentru aprobarea oricărui proiect de lege, PSD are nevoie, acum, de sprijinul UDMR, formațiune care are 21 de parlamentari.