ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Senatorii jurişti s-au întâlnit, astăzi, pentru a discuta, din nou, despre cererea de ridicare a imunităţii lui Dan Şova. Nu au ajuns la un consens, astfel că o decizie a fost luată în Plenul Senatului.

Cu 66 de voturi pentru și 72 împotrivă, senatorii au respins solicitarea DNA.

Votul a fost amânat, din cauza unor dispute între Putere și Opoziție. Liberalii au cerut să fie luat în considerare rezultatul primului vot și au amenințat că vor contesta un nou vot la Curtea Constituțională. Social-democrații, care s-au mobilizat pentru această ședință, au vrut însă ca votul asupra cererii DNA privind arestarea lui Dan Șova să fie reluat.

Ovidiu Donţu, vicepreşedintele Comisiei Juridice, a declarat, potrivit digi24.ro, că pe ordinea de zi de astăzi se află moţiunea de cenzură pe Sănătate, fiind introdus ca punct suplimentar şi cazul Şova.

„S-au introdus pe ordinea de zi luarea în discuţie, dezbaterea şi votul privind solicitarea ministrului Justiţiei privind încuviinţarea reţinerii şi arestării lui Dan Şova”, a declarat Donţu.