ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comisia de etică a Academiei de Poliție "Alexandru Ioan Cuza" a constatat că lucrarea de doctorat a primarului Sectorului 3, Robert Negoiță, este un plagiat și a cerut Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) să îi retragă titlul de doctor, a declarat, pentru News.ro, Daniel Torje, rectorul Academiei de Poliție "Alexandru Ioan Cuza".

"Acum două zile, Comisia de etică a emis un punct de vedere legat de teza domnului Negoiță, în sensul în care recunoaște că este un plagiat și am solicitat comisiei de specialitate din CNATDCU retragerea titlului de doctor. Evident, comisia de specialitate de la CNATDCU urmează să se pronunțe asupra solicitării noastre și veți afla cu siguranță rezultatul final", a spus Daniel Torje.

Rectorul Academiei de Poliție a declarat că instituția pe care o conduce și-a asumat responsabilitatea și transparența cu privire la suspiciunile de plagiat care apar în presă.

"Academia de Poliție deja are o anumită atitudine față de aceste plagiate, dovadă încă o dată că, deja, ca universitate, ne-am asumat această responsabilitate și transparență cu privire la toate suspiciunile care apar în presă", a spus Daniel Torje.

El a adăugat că Academia de Poliție a adoptat o procedură internă prin care în școlile de doctorat nu mai pot intra decât titulari ai instituției.

"La nivelul Academiei de Poliției am luat unele măsuri, în sensul în care am adoptat o procedura internă prin care în școlile noastre de doctorat nu mai pot intra decât titluari ai Academiei de Poliție, nu mai pot intra cadre care nu fac parte din instituția noastră și am introdus un program antiplagiat extrem de performant", a precizat Torje.

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță (44 de ani), a devenit doctor în Științe Juridice în 2012, la Academia de Poliție "Alexandru Ioan Cuza", iar teza sa a fost coordonată de prof. univ. dr. Ioan Dascălu, care este conducător de doctorat asociat la Academia de Poliție și fost decan al Facultății de Drept de la Universitatea Bioterra.

Teza care i-a adus lui Robert Negoiță titlul de doctor în Științe Juridice este plagiată de la prima până la ultima frază, fiind copiată integral din surse care sunt disponibile, majoritatea, pe internet, scria jurnalista Emilia Șercan într-un articol publicat pe 30 mai în PressOne. Ea a prezentat, în facsimil, lucrarea lui Negoiță și textele din care acesta a copiat - articole de presă apărute pe diverse site-uri, analize economice semnate, printre alții, de economistul american Nouriel Roubini și de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu sau chiar referate școlare.

Teza de doctorat a lui Robert Negoiță se intitulează "Criza economico-financiară și impactul acesteia asupra echilibrului social" și, deși abordează un subiect pur economic, lucrarea a fost susținută la Facultatea de Drept a Academiei de Poliție "Alexandru Ioan Cuza".