ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Membrii Comisiei de muncă a Camerei Deputaților au adoptat un amendament la Legea de aprobare a OUG 2/2017 prin care indemnizațiile consilierilor locali și județeni, primarilor și viceprimarilor și președinților și vicepreședinților de consilii județene sunt majorate cu 30%, informează News.ro.

Amendamentul a fost depus, pe 14 martie, de către grupurile parlamentare ale PSD, ALDE și UDMR. „Grupurile parlamentare ale PSD, ALDE și UDMR au făcut propuneri în Comisia pentru muncă și protecție socială astfel încât să beneficieze de majorarea indemnizației cu 30%  aleșii locali, primari, viceprimari, președinți, precum și vicepreședinți ai consiliilor județene. Astfel, printr-un amendament depus la Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.2/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, precum și modificarea și completarea unor acte normative, se prevede majorarea salariilor/indemnizațiilor și pentru personalul care ocupă funcții de demnitate publică la nivelul autorităților publice locale”, se arăta într-un comunicat semnat de liderul deputaților PSD, Marcel Ciolacu.

Potrivit social-democratului, „textul inițial al Ordonanței excludea de la majorări aleșii locali”. „Prin derogare de la prevederile art.1 alin.(1) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 9/2017 privind unele măsuri bugetare în anul 2017, prorogarea unor termene, precum și modificarea și completarea unor acte normative, începând cu data intrării în vigoare a legii de aprobare a prezentei ordonanțe de urgență, cuantumul brut al salariilor de bază/indemnizațiilor de care beneficiază  personalul care ocupă funcții de demnitate publică alese din cadrul organelor autorităților publice locale, respectiv primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți ai consiliilor județene, se majorează cu 30% față de nivelul aflat în plată”, se arată în amendamentul depus.

Marcel Ciolacu a mai precizat că „amendamentul va reduce situațiile în care unii funcționari vor avea venituri salariale superioare primarului, viceprimarului, președinților, precum și vicepreședinților consiliilor județene deși responsabilitatea acestora este net superioară”.