ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În discursul susținut la Congresul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a criticat din nou, pe un ton foarte vehement, instituțiile de forță, făcând o paralelă cu regimul comunist. 

Președintele Senatului a susținut că protestele din luna februarie împotriva Guvernului Grindeanu au fost "o încercare eșuată de lovitură de stat" și s-a arătat mirat că în România există tineri care o susțin pe șefa DNA Laura Codruța Kovesi.

"Suntem la o răscruce de drumuri. Faptul că astăzi sunt demascate sute de cazuri de abuzuri similare cu cele comise împotriva Marianei Rarinca. Nu garantează că ele nu se vor repeta. În comunism știți că aveam un binom: Ceaușescu și Lenuța. în 2015 am fost în pericol să avem alt binom, pe Coldea și Codruța”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu. O serie de instituții care trebuiau să combată corupția au fost chiar ele cuprinse de acest flgel: corupția de putere. "Statul suntem noi" nu trebuie să fie o mâna de oameni care decid la șpriț rezultatul alegerilor. Vreau să avem oameni care să aibă libertatea și curajul care să exercite încrederea acordată de cetățeni. La începutul anului 2017, am asista la o încercare eșuată de lovitură de stat, după eșecul guvernului tehnocrat. România trebuie să iasă din zodia cătușelor, din zona abuzului de putere. Suntem statul cu cele mai multe microfoane pe cap de locuitor. Dar nu sunt microfoanele de la Vocea României, ci sunt microfoanele instituțiilor de forță", a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Președintele Senatului s-a arătat indignat că tinerii și-au arătat, în stradă, susținerea față de șefa DNA. "Îmi amintesc că în anii 90, tinerii erau cuprinși de o atitudine feroce binomului din perioada comunistă, adică Ceaușescu și Lenuța. Acum am văzut cu stupoare, nu mi-a vent să cred când am văzut mulți tineri susținând binoul Coldea și Codruța. Ei nu înțeleg, din păcate, pericolul încălcării drepturilor și libertăților cetățenilor pentru că, spre deosebire de tinerii de la încpeutul anilor 90, nu au trăit experiența traumatizantă a comunismului”, a mai spus Tăriceanu. 

„Din păcate, avem și noi responsabilitatea noastră pentru această stare de fapt. Nu am găsit metodele de a comunica eficient cu noua generație de tineri și am lăsat ca dezamăgirea lor să fie manevrată și manipulată fără scrupule. Și i-au folosit pe acești tineri ca masă de manevră”, a încheiat Călin Popescu Tăriceanu. 

În a doua zi a Congresului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu candidează singur pentru șefia partidului. .