ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Dacian Cioloș primește o indemnizație financiară din partea Comisiei Europene, pentru anii în care a fost Comisar European pe agricultură, a relevat Agerpres, citând publicația germană Die Zeit.

Deși nu mai sunt în funcție de doi ani, 16 foști comisari europeni, printre care și premierul român Dacian Cioloș, încă primesc indemnizații de cel puțin 8.333 de euro, afirmă sursa citată.

Premierul spune că nu vede care este problema în acest caz.

„Am văzut lucrurile acestea prezentate ca o surpriză, ca un șoc. Dacă vă uitați în declarațiile mele trecute, veți vedea că am spus încă de când am terminat mandatul că există această indemnizație pentru toți foștii comisari europeni. Este o indemnizație de tranziție care durează trei ani după mandat care se acordă pentru că există și niște restricții profesionale pentru foștii comisari. Ea se acordă automat fără nicio obligație din partea persoanelor respective față de CE și se acordă tuturor foștilor comisari europeni. Voi primi acești bani până în noiembrie 2017. Apare în declarația mea de avere. Nu sunt bani care vin de la firme private care să aibă contracte cu guvernul, nu sunt bani care să vină din partea unora care au interese la guvern. Sunt bani pe care îi am de la o instituție publică și vin pe baza unui regulament european care nu au nicio legătură cu responsabilitatea pe care o am în momentul de față. Este vorba de jumătate din salariul net de comisar.

Poziția mea ca premier față de Comisia Europeană a fost foarte clară de la început. Atunci când au fost lucruri de criticat am criticat, atunci când a trebuit să susțin puncte de vedere ale României le-am susținut. Nu am nicio obligație față de CE. Independența mea este totală! Sunt conștient de responsabilitatea pe care o am în calitate de premier. Îmi dau seama că persoana mea va fi ținta a tot felul de informații. Eu am fost și voi rămâne onest. Nu am nimic de ascuns”, a zis Dacian Cioloș.